15 Temmuz Cuma gecesi darbe teşebbüsü sırasında Ankara Gölbaşı’ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı’na düzenlenen saldırıda şehit düşen Komiser Yardımcısı Muhsin Kiremitçi, memleketi Konya’nın Seydişehir ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.
Kiremitçi’nin cenazesi memleketi Konya’nın Seydişehir ilçesine getirildi. Şehidin Türk Bayrağına sarılı naaşı buradan Hükümet Meydanında bulunan Muallimhane Camisine ulaştırıldı. Şehidin cenazesi öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Akyol Mezarlığı’nda bulunan şehitlikte dualarla toprağa verildi.
“Sarı saçlarına nasıl kıydılar”
Cenaze töreninde, şehit Kiremitçi’nin tabutuna sarılan eşi Seda Kiremitçi “Nasıl kıydılar sana. Bizi nasıl ayırdılar. Sarı saçlarına nasıl kıydılar’’ diyerek gözyaşı döktü.
Törende ayrıca şehit Kiremitçi’nin mesai arkadaşları, Özel Harekat polisleri ve yakınları tören boyunca gözyaşlarını tutamadı.
“Cizre’den şehit haberini bekliyordum, Ankara’dan geldi"
Baba Hüseyin Kiremitçi oğlunun kendisinin Özel Harekata geçmek istediğini söyleyerek, “Ben izin vermedim. İki yıl çevik kuvvette kaldı. ‘Baba ben özel harekata geçeceğim’ dedi. ’İstiyor musun’ dedik? ’İstiyorum’ dedi, ’tamam geç’ dedim. Ben istemeyince ‘baba kaderi sen öğrettin bize. Kaderimizde varsa…’ sözünü söyledi. Bu sözüyle ’tamam oğlum’ dedim. Bu şekilde Özel Harekata geçti. Rabbim altı sene hizmet ettirdi. Ben Cizre’de bekliyordum bu haberi. Cizre’de 75 gün kaldı her kapım çalındığında memur kardeşlerimi bekliyordum. Komiser oldu komiserken Ankara’dan şehit haberi geldi. Güneydoğu’da üç yıl çalıştı. Gümüşhane’de dört beş defa geçici göreve gitti. Özellikle Cizre’nin temizlenmesinde oradaydı, 75 gün. Komiserlik imtihanına orada girdi, imtihanı orda kazandı. Kader yazı böyleymiş. Sekiz aylık hamile karısı, torun bekliyoruz. Şunu da söylerdi, bilmem malum oldu. Ben biraz eğitime çok önem veririm. 34 yıllık din görevlisiyim. Çocuklarıma mümkün mertebe bir şeyler vermeye çalıştım. ’Baba benim çocuklarımı sen eğiteceksin.’ Bu böyle gelince benim jeton düştü. Torunumu inşallah ben yetiştireceğim. Allah hayırlı bir evlat versin inşallah” dedi.
Cenaze törenine, Orman Su İşleri Bakan Yardımcı Harun Tüfekçi, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Konya Valisi Yakup Canpolat, Konya İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve çok sayıda vatandaş katıldı.