Siirt’in Şirvan ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen geçici köy korucusu Mehmet Emin Ayyıldız’ın naaşı, düzenlenen töreninin ardından defnedilmek üzere köyüne götürüldü.
Şirvan, teröristler tarafından yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen geçici köy korucusu Mehmet Emin Ayyıldız (45) için tören düzenlendi. İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde düzenlenen törene, şehidin ailesi, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Siirt Emniyet Müdürü Metin Özkan, İl Jandarma Komutanı Alay Halidun Eren, AK Parti Siirt İl Başkanı Özgür Çalapkulu, korucular ve köylüler katıldı.
Tören, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşının alana getirilişi ile başladı. Şehit için saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okunduktan sonra, dua edildi. Törende konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Halidun Eren, hainlerin her türlüsüne ve onların yurt içindeki destekçilerine gerekli cevabı vereceklerini söyledi. Eren, "Bu olay vatan ve milletimizin cumhuriyet ve demokrasi aşkımızı Atatürk ilke ve inkılaplarıyla Türkiye cumhuriyeti temel niteliklerine olan bağlılığımızı ve kurumlara yönelik tehditleri ki en yakın zamanda bunu en acısını yaşadık. Bertaraf etme yönündeki haklı ve kararlı mücadeleye yönelik inancımızı bin kat daha artırmıştır. Değerli silah arkadaşlarım sizlerin de duygularına tercüman olmak için diyorum ki- bizler büyük önder Atatürk’ün göstermiş olduğu ışıklı yolda ve yüce Türk milletine olan görev ve sorumlulukları bilincinde yolumuza devam edecek, bugün ve yarın da bu insanlıktan nasibini almamış hainlere her türlüsüne ve onların yurt içindeki destekçilerine gerekli cevabı vereceğiz" dedi.
Konuşmanın ardından, şehit korucu Ayyıldız’ın naaşı, defnedilmek üzere tören alanından kaldırıldığı sırasında, kızı tabuta sarılarak feryat etti. Şehidin 14 yaşındaki çocuğu da akrabaları tarafından teselli edildi. Törene Şirvan ilçesinden katılan şehidin silah arkadaşları ve akrabaları, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları attı.
Şehidin naaşı, defnedilmek üzere, Ormanlı köyüne götürüldü.