Hakkari’nin Çukurca ilçesinde teröristlerle çıkan silahlı çatışmada şehit olan Sağlık Astsubay Üstçavuş Mekan Şahin’in Sakarya’daki kayınpederinin evinde yas var.
Kayseri 1. Komanda Tugayından görev için gittiği Hakkari’de teröristlerce girilen çatışmada şehit olan Sağlık Astsubay Üstçavuş Mekan Şahin’in Arifiye’de bulunan babaevine ateş düştü. Sabah saatlerinde Hacıköy Mahallesinde bulunan şehidin eşinin ailesinin evine gelen yetkililer, şehidin 6 yıllık eşi Aynur Şahin’e acı haberi verdi. Acı haber karşısında gözyaşlarına boğulan Aynur Şahin’i yakınları teselli etti. Haberin alınmasının ardından kayınpederinin evine Türk bayrakları asıldı.
5 yaşında Metehan adında bir oğlu bulunan şehidin 6 yıllık evli olduğu ve en son 3 ay önce izne geldiği öğrenildi. Şehidin 3 ay önce 15 gün izne geldiğini belirten Kayınpederi Recep Kaptan, “Buraya en son izne geldiğinde 15 gün kaldı. Oradaki durumlardan konuştuk, iyi olduğunu söyledi. Bizler büyük bir acı yaşıyoruz. Allah mekanını cennet etsin” dedi.
Şehidin 5 yaşındaki oğlu Metehan’ı saç tıraşına götüremediğini ifade eden Kaptan, “Babam gelsin tıraş olacağım dedi. Bir aydır saç tıraşına götüremedik” diye konuştu.