Hakkari’de zırhlı polis aracının devrilmesi sonucu yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan Özel Harekat Polisi Yılmaz Gündüz (26), memleketi Yozgat’tın Sarıkaya ilçesinde gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.
Van’dan uçak ile Kayseri’ye getirilen şehit Gündüz’ün naaşı Kayseri’den karayolu ile Yozgat’ın Sarıkaya ilçesine getirildi. Şehit Polis Memuru Gündüz için ikindi namazına müteakip Barbaros İlkokulu bahçesinde cenaze töreni düzenlendi. Tören şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, İl Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, şehidin mesai arkadaşları özel harekat polisleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
İl Müftü Vekili Süleyman Eroğlu’nun kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Gündüz, İlçe Mezarlığında toprağa verildi.
Tören sırasında şehidin annesi Hülya ve ağabeyi Ümit Gündüz, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Anne Hülya Gündüz, ’’Şehitler ölmez diyorlar, sesimi duyuyor musun kuzum, beni bırakıp nasıl gideceksin’’ dedi. Mesai arkadaşları ise şehit Mehmet Gündüz’ün fotoğrafını bir an olsun bırakmadı.
Bekar olan Şehit Polis Memuru Gündüz’ün Düzce Emniyet Müdürlüğünde görevliyken Hakkari’ye geçici görevle gittiği öğrenildi.