Muş’un Varto ilçesinde teröristlerin yola döşediği bombanın patlatılması sonucu şehit olan Özel Harekat Polisi Coşkun Özcan için Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Törene şehidin eşiyle birlikte 15 aylık kızı da katıldı.
Dün, Muş’un Varto ilçesine bağlı Taşdibek köyü mevkisinde görevden dönen zırhlı polis aracının geçişi sırasında PKK’lı teröristler tarafından yola daha önceden döşendiği tahmin edilen bombanın infilak ettirilmesi sonucu 1’i ağır 3 polis memuru yaralanmıştı. Yaralı Özel Harekat polisi Coşkun Özcan yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit olmuştu.
Şehit Özcan’ın naaşı Muş’tan Elazığ’a getirildi. Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü’nde şehit polis için tören düzenlendi. Törene Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Muş Valisi Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, İl Jandarma Komutanı İlker Temel, AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, şehidin eşi Nida, 15 aylık kızı Sena, babası Mustafa, annesi Musevet, kardeşleri, yakınları, askeri ve emniyet personeli katıldı. Şehidin ailesi gözyaşı dökerken, babasının şehit olduğundan habersiz olan 15 aylık Sena da annesinin gözyaşlarını görünce, ağladı.
Şehidin öz geçmişi okunmasının ardından saydı duruşunda bulunuldu. Şehidin başında Muş’tan gelen mesai arkadaşları nöbet tuttu.
Muş Valisi Seddar Yavuz, törende yaptığı konuşmada, "Ülkemizin birliğine ve dirliğine kasteden hainler, dün yine kalleşçe ve alçakça saldırdılar. Özellikle Varto bölgesinde yaklaşık 8 aydır sözde Erzurum eyaleti 3’lü yürütme kurulu üyesi ve Karlıova sorumlusu da dahil bir çok hain ölü yada sağ olarak ele geçirilmiştir" dedi.
Dün Varto bölgesinde EYP’li bombalı saldırı neticesinde şehit verdiklerini, 2 de yaralıları olduğunu ifade eden Vali Yavuz, "Bizler iman etmiş insanlarız. Yüce Allah Kur’an’ı Kerim’de buyuruyor ki, ’Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, bilakis onlar diridirler. Biz bu iman ile yola çıktık. Bu vatanı, bu ülkeyi asla böldürmeyeceğiz. Vatan için millet için her birimiz mücadele etmeye sonuna kadar devam edeceğiz. Bu hanilerin peşine düşerek hesabını soracağız" diye konuştu.
İl Müftüsü Peyami Güngör tarafından dua edilmesinin ardından şehidin naaşı Muş’tan gelen özel harekatçı meslektaşları tarafından omuzlara alınarak, cenaze aracına konuldu. Şehidin naaşı babaevinin bulunduğu Yurtbaşı beldesine götürüldü.
Şehidin naaşı, beldede kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.