ADANA (AA) - Adana'da İl Jandarma Komutanlığında bir şehit için düzenlenen törene giderken trafik kazası geçiren ve kadırıldığı hastanede şehit olan polis memuru Fırat Ulaş, son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Fırat Ulaş'ın (31) Türk bayrağına sarılı naaşı, Asri Mezarlık'tan alınarak Adana Valiliğine getirildi.

Burada şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından Adana Müftüsü Hasan Çınar dua etti.

Törene katılan şehidin babası Mehmet, eşi Fatmanur ve yakınları gözyaşı döktü. Şehidin 3 yaşındaki oğlu Mehmet Efe de tören alanında, babasının tabutunun yanına getirildi.

Şehidin naaşı, buradaki törenin ardından helallik alınması için merkez Seyhan ilçesi Mavi Bulvar'daki babaevine götürüldü.

Ulaş için Kabasakal Mezarlığı'nda düzenlenen cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, İncirlik 10. Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral İsmail Günaydın, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Müftü Çınar'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Ulaş'ın cenazesi, Kabasakal Mezarlığı Şehitliği'nde defnedildi.

- Şehit törenine giderken şehit düşmüştü

Polis memuru Fırat Ulaş idaresindeki 01 A 29623 plakalı motosiklet, merkez Seyhan ilçesi 100. Yıl Caddesi'nde kontrolden çıkarak kaldırıma çarpmış, motosikletten düşen Ulaş ile beraberindeki polis memuru Gökhan Varuş yaralanmıştı. Yaralı polislerden Ulaş kaldırıldığı Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde şehit olmuştu.

Polis memurlarının, Amanos Dağları'nda terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyonda dün şehit olan Uzman Çavuş Salih Kayan için Adana İl Jandarma Komutanlığında düzenlenecek törene giderken kaza yaptığı bildirilmişti.