Darbe girişimi sırasında darbecilerle girdiği çatışmada şehit düşen Polis Memuru Muhammet Oğuz Kılınç’ın polis babası Zeki Kılıç, oğlu ile çatışma öncesi en son 15 saniye görüşebildiğini söyleyerek, oğlunun darbeci askerler ile son kurşununa kadar savaştığını söyledi.
Türk Silahlı Kuvvetleri içinde bir grup askerin 15 Temmuz Cuma günü İstanbul ve Ankara’da başlatmaya çalıştığı darbe girişime karşı Antalya Cumhuriyet Meydanı’nda halkın nöbeti devam ediyor. Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi Antalya’da demokrasi için sokağa çıktı. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan binlerce kişi ellerindeki Türk bayraklarıyla meydanı doldurup demokrasi için nöbet tuttu. Kalabalık meydanda kurulan dev ekranda da son dakika haberleri takip etti. Meydanda toplana kalabalığa Antalya Ak Parti Milletvekilleri Mustafa Köse, Gökçen Özdoğan Enç, Atay Uslu, Antalya İl Emniyet Müdür Cemil Tombul, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya İl Başkanı Rıza Sümer ve çeşitli sivil toplum kuruluşları da vatandaşlara destek verdi.
Oğlu ile son konuşmalarını anlattı
Diğer taraftan darbe girişimi sırasında girdiği çatışmada geçici görev yeri Ankara’da şehit düşen ve bugün Antalya’da binlerce vatandaşın katılımı ile Uncalı Şehitler Mezarlığında toprağa verilen Polis Memuru Muhammet Oğuz Kılınç için meydanda Kur’anı Kerim ve Mevlit-i Şerif okundu. Okunan Mevlid-i Şerif öncesi binlerce kalabalığa seslenen şehit Polis Memuru Muhammet Oğuz Kılınç’ın polis memuru babası Zeki Kılıç, oğlu ile son konuşmasını anlattı.
“Son olarak 15 saniyelik bir telefon görüşmesi yaptım”
Görevi süresince her zaman şehit olmak istediğini belirten Zeki Kılıç, “Kendi güzel, her şeyi güzel kendi evladımı polis olmasını istedim ve başardı. Bu memlekete bizler canımızı ve kanımızı vermek için yola çıktık. Bu cennet vatan için yeri geldiğinde can veremiyorsak burada yaşama hakkımız yok demektir. Benim evladım bunlar ile 5 yıldır mücadele ediyordu. Oğlum benim ile son yaptığı telefon görüşmesinde bana , ‘Baba ihanet edenlere karşı yola çıkıyorum. Seni de Allah’a havale ediyorum’ dedi. Oğlum ile 15 saniyelik bir telefon görüşmesi yaptım. Sonra yarım saat sonra şehit oldu. Silahındaki son mermisine kadar, ihanet şebekelerine karşı, milletin dini ve imamını çalarak belli bir yer edinmeye çalışan, bu devlete ihanet edenlere, karşı son kurşununa kadar mücadele etti. Atılan bombalar soncunda çatışa çatışa şehit oldu. Ne mutlu bana” dedi.
Öte yandan meydanda toplanan kalabalık darbeciler aleyhine slogan atarak idam istediklerini söylediler.