Çağlayan'daki İstanbul Adliye Sarayı'nda DHKP-C'lilerce şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz için Erzurum İmam Hatip Mezun ve Mensupları Derneği (Erzimder) tarafından 130 hatim okutuldu. Hatim duasını ise Erzurum İl Müftü Vekili Celal Büyük yaptı.

Geçen pazartesi günü teröristlerce makamında rehin alındıktan sonra şehit edilen savcı Kiraz için, ERZİMDER hatim okuttu. Dernek Başkanı Cemil İlbaş, İHL mezunu olan şehit savcıyı rahmetle andıklarını söyledi. Görevi başında şehit edilen savcının ve ülkenin birliği ve beraberliği için okuttuklarını ifade etti. Terörü şiddetle lanetlediklerini belirden İlbaş, "Merhum savcımız İHL mezunuydu. Biz de dernek olarak şehit savcımız ve diğer bütün şehitlerimiz için hatim okuttuk. Okunan hatimlerin dualarını il müftü vekilimizi yaptı. Çok güzel bir söz var, 'Zorba ölür hükmü biter; şehit ölür hükmü başlar' şehit savcımızı Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır diliyoruz." dedi.

Öyandan Cuma namazı sonrasında bir siyasi partinin gençlik kolları tarafından Lalapaşa Camii'nde şehit savcı için gıyabi cenaze nanazı kılındı.