Sarayburnu açıklarında Sahil Güvenlik Komutanlığı botunun bir yük gemisiyle çarpışması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Bülent Demirkaya’nın cenazesi memleketi Ordu’ya getirilirken, şehidin 48 günlük bebeğinin olduğu öğrenildi.
İstanbul Sarayburnu açıklarında Sahil Güvenlik Komutanlığı botunun bir yük gemisiyle çarpışması sonucu 3 asker şehit olduğu olayda ağır yaralanan ve tedavi gördüğü Fatih Sultan Mehmet Hastanesi’nde şehit olan Uzman Çavuş Bülent Demirkaya’nın cenazesi askeri uçak ile Ordu-Giresun Havalimanı’na getirildi. Şehidin naaşı ile birlikte eşi Çiğdem ve 48 günlük bebekleri Alparslan ile babası Nihat Kani ile Annesi Lütfiye de Ordu’ya geldi.
Şehidin naaşını burada Ordu Vali Yardımcısı Fatih Görmüş, Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ahmet Çoruh, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Murat Özer, Ordu Garnizon Komutanı Albay Sedat Sarıkaya, Ordu İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ve çok sayıda vatandaş karşıladı.
3 yıllık asker olduğu öğrenilen ve yakın zamanda Muğla’dan tayin olduğu İstanbul’a göreve başlayan şehit Demirkaya’nın 9 kardeş olduğu öğrenildi. Şehit Uzman Çavuş Bülent Demirkaya’nın cenazesi Ordu Büyükşehir Belediyesi cenaze aracına konularak Ordu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Şehit Uzman Çavuş Demirkaya’nın naaşı yarın Altınordu ilçesindeki Ordu Büyükşehir Belediyesi Demokrasi Meydanı’nda öğle namazı sonrası kılınacak namazın ardından toprağa verilecek.