Siirt’in Pervari ilçesi Doğan köyü kırsalında arama tarama faaliyetleri sırasında teröristler tarafından açılan ateş sonucu şehit olan Uzman Çavuş Halit Şıltak için tören düzenlendi.
Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Siirt Emniyet Müdürü Metin Özkan, İl Jandarma Komutanı Albay Halidun Eren ve kurum müdürlerinin katılımıyla Siirt 3’üncü Tugay Komutanlığı Şehit Binbaşı Zafer Kılıç eğitim alanında tören düzenlendi.
Şehidin naaşının ambulansla tören alanına getirilişi, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören, şehidin öz geçmişinin okunmasıyla devam etti.
Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Kurmay Başkan Vekili Piyade Yarbay Bülent Özkök, Şehit Uzman Çavuş Halit Şıltak’ın vatanın bölünmez bütünlüğü için görevini yaptığı sırada hain bölücü terör örgütünün açtığı ilk ateş sonucu şehit olduğunu söyledi. Yarbay Özkök, rütbelerin en ulvisi olan şehitlik mertebesine ulaşan Şehit Uzman Çavuş Şıltak’ın, ettiği yemine sadık kalarak her zaman yüce millete layık olma, azim ve kararlılık içinde onun emrinde olmanın şeref ve gururunu taşıyarak görevini en işi şekilde yaptığını söyledi.
Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas tarafından okunan duanın ardından şehidin naaşı tören alanından ambulansa bildirilerek memleketi Şanlıurfa’ya gönderili.
1987 doğumlu olan Şehit Uzman Çavuş Halit Şıltak, evli ve bir çocuk babası.