Şırnak’ta teröristlerce açılan ateş sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Sami Saygı, memleketi Çorum’un Uğurludağ ilçesinde gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.
"Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi Operasyonu"nda şehit olan evli ve bir çocuk babası Jandarma Uzman Çavuş Sami Saygı’nın (36) cenazesi, Şırnak’ta düzenlenen törenin ardından uçakla Amasya’nın Merzifon ilçesine gönderildi. Karayoluyla Uğurludağ ilçesine getirilen şehit Saygı’nın cenazesi, son kez baba ocağına götürülerek helallik alındı. Gözyaşlarının sel olduğu cenaze töreninde teröre lanet yağdı. Cenaze töreni öncesi oğlunun tabutunun başına giden anne Fadime Saygı, oğlunun fotoğrafını öperek gözyaşı döktü. Elinden oğlunun fotoğrafını bir an olsun bırakmayan acılı anne, "Yavrum bizi bırakıp nereye gidiyorsun" diye gözyaşı dökerken, baba Bekir Saygı ise tören boyunca metanetini korudu.
Şehit Uzman Çavuş Saygı’nın cenazesi, ikindi namazını müteakip Müftü Ahmet Akın’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından ilçe mezarlığında toprağa verildi. Şehidin cenaze namazında 12 yaşındaki oğlu Mehmet Talha da saf tuttu.
Cenaze törenine Vali Ahmet Kara, AK Parti Çorum milletvekilleri Salim Uslu, Ahmet Sami Ceylan, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ahmet Çelik, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, üst düzey askeri ve polis yetkilileri, belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Dört kardeşin en küçüğü olan Jandarma Uzman Çavuş Saygı’nın göreve 1997 yılında başladığı ve Muş’taki Jandarma Özel Harekat Taburu’nda görev yaptığı sırada bir süre önce geçici görevle Şırnak’a gittiği öğrenildi. Şırnak’a gitmeden önce eşi ve çocuğuyla Muş’ta yaşayan şehidin en son 2015 yılı Ağustos ayında babaevine geldiği ve 12 Nisan’da doğum günü olduğu öğrenildi.