Hakkari’nin Çukurca ilçesinde terör örgütü mensuplarıyla girilen çatışmada yaralandıktan sonra şehit olan Piyade Uzman Çavuş Kadir Çelebi’nin (27) acı haberi eşine memleketi Yozgat’ta verildi.
Kayseri 1. Komando Tugayı emrinde görevli iken geçici görevle Hakkari’de görevlendirilen Piyade Uzman Çavuş Kadir Çelebi, bugün PKK terör örgütü mensuplarıyla girilen çatışmada ağır yaralandı. Ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehit olan Kadir Çelebi’nin acı haberi İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım tarafından, eşi Aslıhan Çelebi’ye, bayram için geldiği Yozgat’ın Yerköy ilçesinde bulunan baba evinde verildi. 2 yaşında bir kız çocuğu sahibi olan şehit askerin bayramda Yozgat’a gelmeyi planladığı öğrenildi.
Eşinin şehit haberini alan Aslıhan Çelebi, yakınlarıyla birlikte karayoluyla Kayseri’ye gitti. Şehit askerin kayınbabası Geylani Koçer, “Acı haber çabuk geliyor. Vatanımız, milletimiz sağolsun. En son bir hafta önce görüştük. Bayrama buraya gelecekti. Allah şehitlik mertebesine ulaştırdı” dedi.
Şehit Uzman Çavuş Kadir Çelebi’nin cenazesinin uçakla bugün saat 17.00’de Van’dan Kayseri’ye getirileceği ve yarın ailesinin ikamet ettiği Kayseri’de son yolculuğuna uğurlanacağı belirtildi.