Şehit ve gazi yakınları, Almanya, Fransa, Belçika ve Avusturya’nın ardından teröre destek verdiği gerekçesiyle Lüksemburg’u da protesto ederek, elçilik önüne siyah çelenk bıraktı.
Başkent’te şehit ve gazi yakınları ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarından oluşan bir grup, Almanya, Fransa, Belçika ve Avusturya’nın ardından teröre destek verdiği gerekçesiyle Lüksemburg’u protesto etti. Türk bayrakları ve dövizlerle Lüksemburg Büyükelçiliği önünde toplanan grup tekbir getirdi.
Grup adına basın açıklaması yapan Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, şehit aileleri, gaziler ve güvenlik korucuları olarak Avrupalı ülkelerin teröre ve terörün siyasi uzantısı konumundaki HDP’ye verdikleri desteklerinden dolayı Almanya, Belçika, Fransa, Avusturya’yı büyükelçilikleri önünde protesto edip, siyah çelenk bıraktıklarını hatırlatarak, “Bugün de burada Türkiye’nin orta büyüklükteki bir şehri kadar olan, bizim tabirimizle ‘kartondan’ bir devlet olan, hatta devlet bile değil devletçik olan Lüksemburg’u protesto amacıyla toplanmış bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.
Yapılan basın açıklamasının ardından büyükelçilik önüne siyah çelenk bırakan grup, olaysız şekilde dağıldı.