Çanakkale’de şehit aileleri ve gaziler iftar yemeğinde buluştu.
Çanakkale merkeze bağlı Kepez beldesindeki Aqualand Hall’da düzenlenen iftar yemeğine; Çanakkale Valisi Hamza Erkal, CHP Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek, Çanakkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ersin Fırat, daire müdürleri, komutanlar, emniyet müdürü ile şehit aileleri ve gaziler yakınlarıyla katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, dualarla devam etti. Daha sonra ezanın okunmasıyla birlikte oruçlar açıldı. Yenilen yemeklerin ardından Çanakkale Valisi Hamza Erkal, masaları gezerek şehit aileleri ve gazilerle sohbet etti.
Yemekten sonra bir açıklama yapan Vali Erkal, "Ramazan ayındayız. Rahmet, bereket ve mağfiret ayı. Bu ayda elbette ki biz de şehit ailelerimizle beraber olmayı onlarla iftar yapmayı arzu ettik. Ve bugün 600’e yakın şehit yakını, gazi yakını ve gazilerimizle beraber iftar yaptık. Onlar her zaman bizim andığımız, yanlarında olmaya gayret ettiğimiz insanlar. Çünkü bu vatanı biz onların evlatlarına borçluyuz. Gazilerimize borçluyuz. Bunu asla unutamayız, unutturmayız da. Zaten içinde bulunduğumuz ortamları biliyorsunuz. Terör olayları dolayısıyla hala her gün şehitlerimiz var. Özellikle de şehit ailelerimizin bizler tarafından hatırlanması, onların yanında olunması, onlara mutluluk veriyor. Biz bunu yapmaya gayret ettik. Ramazan ayı olması dolayısıyla kardeşlerimize, polisimize ve askerlerimize hem dua etmek, onları anmak üzere bu organizasyonu tertip ettik. Bu vatan onlar sayesinde var. Bizler de onları hiçbir zaman unutmayacağız. Bunu her fırsatta dile getirmeye çalışıyorum. Elbette ki o şehitlerimizin bize emaneti olan yakınlarının da her zaman devletimiz yanında olacaktır" dedi.
İftar yemeği, Çanakkale İl Müftüsü İbrahim Öcüt’ün yaptırdığı dua ile son buldu.