Şehit yakınları ve gaziler, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu ile 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği üyeleri, Ankara Adliyesi’ne gelerek, katıldığı bir radyo programında sivillere yargı muafiyeti getiren KHK maddesine ilişkin “Benim bir sürü itim var, bunları salarım sokağa ve onlara af bile getirebilirim mantığıdır” diyen CHP Muğla Milletvekili Aldan hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesini Başsavcılığa veren şehit yakınları ve gaziler, adliye önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını yapan Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, bu konuya duyarsız kalmamak ve şehit ailelerine ve gazilere sahip çıkmak için TCK’nın 125. ve 130. maddelerine göre Aldan hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, "Ömer Süha Aldan’ın bu söylemleri kullanırken ayık olmadığını düşünüyoruz. Muhtemelen bunların her zamanki takındığı tavır gibi bunların sarhoşken böyle bir açıklama yaptıklarını düşünüyoruz" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na çağrı

Hiçbir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının milletin birliği ve beraberliği için sokaklara dökülmüş, darbeyi engellemiş 251 şehide ve 2 bin 191 gaziye hakaret etmeye hakkı ve haddi olmadığını vurgulayan Sözen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na çağrıda bulunarak, "Eğer siz gerçekten de şehit ailelerimize, gazilerimize yapılan bu hakaretlere karşıysanız derhal MYK’nızı toplayın ve bu ve buna benzer CHP’nin içinde kümelenmiş bir sürü PKK sevicisini derhal partinizden uzaklaştırın" dedi.

Sözen, suç duyurusuyla yetinmeyeceklerini ifade ederek, CHP Genel Merkezine bizzat gideceklerini, bu konudaki rahatsızlıklarını CHP lideri Kılıçdaroğlu’na ileteceklerini kaydetti. Aldan’ın sözlerinin "mesnetsiz" ve "ahlaksız" olduğunu ifade eden Sözen, "15 Temmuz darbe girişimine ’kontrollü darbe’ diyen CHP, aradan bir buçuk yıl geçmesine rağmen hala darbenin kimler tarafından kontrol edildiğini vatandaşlara açıklayamamıştır. Şehit ailelerimize, gazilerimize ’it’ diyen bu CHP Milletvekiline bir hatırlatmada bulunmak istiyoruz. Gezi Parkı olaylarında, çukur, hendek olaylarında bir sürü it sokağa inmişken CHP Genel Başkanı, Diyarbakır’da bunlara ’arkadaşımız’ demişti. Gidip arkadaşlarının içinde itleri arasınlar. Görevi, makamı, yetkisi ne olursa olsun hiç kimsenin şehit ailelerine, gazilerimizin aziz hatıralarına saygısızlık etmeye hakkı yoktur. Biz bu suç duyurumuzun takipçisi olacağız" diye konuştu.