Mardin’in Derik ilçesinde operasyon sırasında PKK terör örgütü ile çatışmada şehit olan Astsubay Üst Çavuş Mustafa Ayna ve Uzman Çavuş Oğuz Emre Erkoç’un cenazeleri memleketleri Çorum’a getirildi.
Mardin’in Derik ilçesine bağlı Soğukkuyu köyünde bir evde arama yapmak üzere operasyona giden askerler, evin önünde araçtan inerken uzun namlulu silahlarla saldırıya uğradı. Hain saldırıda Jandarma Uzman Çavuş Oğuz Emre Erkoç ve Astsubay Üst Çavuş Mustafa Ayna şehit düştü.
Mardin’deki askeri törenin ardından şehit Astsubay Üst çavuş Ayna ve Uzman Çavuş Erkoç’un cenazeleri uçakla Amasya’nın Merzifon ilçesine getirildi. Burada askeri helikoptere alınan şehitlerden Astsubay Üstçavuş Ayna’nın cenazesi Osmancık ilçesine götürüldü.
Adaspor Kompleksine iniş yapan helikopteri Vali Yardımcısı Adem Saçan, CHP Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse, İlçe Kaymakamı Cemalettin Demircioğlu, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, üst düzey askeri ve polis yetkililer tarafından karşılandı.
ŞEHİT BABASI "OĞLUM" DİYE BAĞIRARAK ŞEHİDİN TABUTUNA KOŞTU
Şehit Astsubay cenazesi helikopterden alınırken babası Muzaffer Ayna, oğlunan tabutuna koşarak gitti. Şehit babası "Oğlum" diye bağırarak tabutu omuzladı. Bunu gören vatandaşlarda şehit cenazesine doğru koşarak tabuta omuz verip cenaze aracına taşıdılar. Şehit Ayna’nın cenazesi büyük bir konvoyla Osmancık Devlet Hastanesi morguna getirildi. Şehit Ayna’nın cenazesinin yarın öğle namazına müteakiben Osmancık’ta toprağa verilmesi bekleniyor.
ŞEHİDİN KIZI CENAZE ARACINI GÖRÜNCE BABA DİYEREK GÖZYAŞI DÖKTÜ
Askeri helikopter şehit Astsubay Ayna’nın cenazesini bıraktıktan sonra tekrar havalanarak şehit Uzman Çavuş Oğuz Emre Gökhan’ın naaşını Çorum’a getirdi. Askeri kışlaya inen helikopterden alınan şehit uzmanın naaşı konvoy eşliğinde hastaneye getirildi. Şehidin naaşı Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilişi sırasında vatandaşlar salavatlar getirdi. Şehidin babası Hüseyin Erkoç ve annesi Gülseren Erkoç ile eşi Gülay Erkoç’u yakınları teselli etmekte güçlük çekti. Cenaze aracını gören şehidin 12 yaşındaki kızı Aybüke ise amcasına sarılarak gözyaşı döktü. İl Jandarma Alay ve Garnizon Komutanı J.Kd. Ahmet Çelik’te hastanede şehit ailesini bir an olsun yalnız bırakmadı.
Evli ve iki çocuk babası şehit Uzman Çavuş’un cenazesinin yarın öğle namazına müteakip toprağa verilmesi bekleniyor.