İyilik Melekleri Derneği ve Türk Eğitim-Sen tarafından yapılan proje kapsamında şehit Fethi Sekin ile Ömer Halisdemir’in isimleri bir okulda yapılan kütüphane ve çalışma atölyesine verildi.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi Fırat Mahallesi’nde bulunan Selçuk İlkokulunda yapılan kütüphane ile çalışma atölyesine 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir ile İzmir Adliyesine yapılan saldırıda şehit olan polis memuru Fethi Sekin’in isimleri verildi. Gece saatlerinde çalışan sendika ve dernek üyeleri, kitapları yerleştirerek duvarlara şehitlerin resimlerini çizdi.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından okul bahçesinde düzenlenen açılış törenine Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yeşil, Emniyet Müdürü Yener Gül, şehit polis Fethi Sekin’in Şanlıurfa’da görev yapan öğretmen kardeşi Vedat Sekin, daire amirleri ile öğrenciler katıldı.

Anlamlı çalışmaya imza atanlara teşekkür eden Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, “Bu vatan için canını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

Fethi Sekin’in şehit edilmesinin ardından gelen telefonun tüm ailesini duygulandırdığını söyleyen Vedat Sekin, “Kendisinden 6 ay önce şehadet şerbetini içmiş bir silah arkadaşının eşi aradı. Fethi ağabeyiniz, eşim şehit olduğundan bu zamana kadar elini üzerimizden çekmedi. Maddi ve manevi desteğiyle her zaman yanımızda oldu dedi. Fethi Sekin’ler, Ömer Halisdemir’ler bu ülkede yaşadığı sürece iyilikler hiçbir zaman bitmeyecektir” diye konuştu.

İyilik Melekleri Derneği Başkanı Nihal Çeteci de çocukların geleceğine dokunmak istediklerini belirterek, “Geleceklerine dokunurken de kahramanlarımızla dokunmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Türk Eğitim-Sen Siverek Temsilcisi Mehmet Şengönül, dernek gönüllülerine teşekkür etti.

Davetliler, konuşmaların ardından Şehit Ömer Halisdemir ile Şehit Fethi Sekin’in isimlerinin verildiği kütüphane ve atölyeyi gezdi.