Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde '19 Eylül Gaziler Günü' nedeniyle anma programı düzenlendi. Ereğli Kaymakamlığı İlçe Anma Komitesi’nce Atatürk Anıt’ı önünde düzenlenen törende Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı, Karadeniz Ereğli Belediyesi ve Harp Malulü Gazileri, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği çelenkleri bırakıldı. Saygı duruşunda bulunulduktan sonra, İstiklal Marşı söylendi. Bu sırada, 3 Türk Bayrağı göndere çekildi.

Muharip Gaziler Derneği Ereğli Şube Başkanı Temel Şahin günün anlamını anlatıcı yaptığı konuşmada, 7 Haziran sonrası artarak baş gösteren terör saldırılarına dikkat çekti. Türkiye’nin tehdit altında olduğunu belirten Şahin, şöyle konuştu: “Genç fidanlar bizler için, hürriyetimiz ve bütünlüğümüz için can vermekte, toprağa düşmektedir. Terör konusunda, Türk Devleti’nin ve toplumumuzun daha duyarlı olmasını bekliyoruz. Teröriste ve işbirlikçilerine kesinlikle müsamaha edilmemeli, silahlı teröre misliyle karşılık verilerek yok edilmelidir. Kanlarımız, boşa akmamalıdır.”

Temel Şahin, bazı kanun ve uygulamalarda ayrımcılığa uğradıklarını da öne sürerek, “bugün, Kore ve Kıbrıs Gazileri, ilgiden, maddi ve manevi destekten yoksunlar. Kanunlar da ve uygulamalarda yapılan ayrımcılık bizleri üzmektedir” dedi.

Türkiye Harp Malulü, Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ereğli Şube Başkanı Mehmet Ali Demirdüyen de, yaptığı konuşmada, toplumun pek çok mesajlar verdiğini söyledi. Konuşması sırasında, bir ara gözleri dolduğu görülen Demirdüyen, "Gazilerimize hak ettiği değeri vermeliyiz. Çünkü vatanının direği gaziler, örtüsü şehitlerimizdir. Bu ülkenin şehri gazi, meclisi gazi, kurucu lideri gazi, taşı ve toprağı gazidir. Gazilik bizim onurumuz, şerefimizdir. Ne yazık ki hala şehitler veriyor, gazi oluyoruz. İsim listelerimiz maalesef artıyor. Bu ülkenin ekmeğini yiyip bu ülkeye ihanet edenler, bilin ki gerekli dersi alacaksınız. Analar ‘vatan sağ olsun’ diyerek acılarını yüreklerine gömüyorlar. Babalar ‘mesele vatansa gerisi teferruat’ diyerek metanetini koruyorlar. Kardeşleri var; ‘ben varım’ diyor. ‘Haydi oğul, git ya gazi ol ya şehit. Vatan için, bayrak için git oğul git’ diyor analar. Onun içindir ki bu millet mağlup olmaz." dedi.

ŞEHİT ANNELERİ, OĞULLARININ FOTOĞRAFLARINI SEVDİ…

Tören sonrası, halk ile protokol üyeleri Atatürk Anıtı arkasında bulunan Şehitler Anıtı’na karanfiller bıraktı. Anıt’a konulan fotoğraflar arasında kendi şehit oğullarını bulan anne ve babalar, çocuklarının fotosunu sevdi.