Kayseri’de şehit anneleri, Anneler Günü dolayısıyla şehit oğullarının mezarlarını ziyaret etti.
Kayseri’de Şehit Aileleri Derneği tarafından Anneler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte, şehit anneleri Kartal Şehitliği’ni ziyaret etti. Şehit olan oğullarının mezarları başında dua eden anneler, Anneler Günü’nün buruk geçtiğini söyledi. Şehit annesi Fatma Acılar, “Oğlumun bana geleceğe yere ben ona geldim. 20 senedir oğlumu çok özledim” dedi.
Şehitleri hatırlamak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini kaydeden Şehit Aileleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, “Anneler Günü dolayısıyla şehitlerimizin huzurunda toplanmış bulunmaktayız. Burada toplanmamızın asıl amacı şehitlerimizi hatırlamak, şehitlerimize dua etmek ve şehitlerimizden şefaat istemektir. Şehitlerimiz ay yıldızlı bayrağımız için, minarelerden ezanlarımızın susmaması için, milletimizin huzur içerisinde yaşaması için gözlerini kırpmadan bedel ödediler” ifadelerini kullandı.
Teröristlere hak ettikleri cezaların verilmesi gerektiğinin altını çizen Yavuz, “İnşallah bizde millet ve devlet olarak bu şehitlerimize yakışır şekilde birlik ve beraberlik içerisinde şehitlerimize kahpece kurşun sıkanlara hak ettikleri cezaların verilmesini istiyoruz” diye konuştu.