Denizli’nin Çal ilçesinde yaklaşık 8 asırdır düzenlenen ‘Koyun Atlatma Geleneği’ Festivali öncesinde çobanlar Denizli kent merkezinde kınalı koçlarıyla bir yürüyüş gerçekleştirdi.
Denizli’nin Çal ilçesinde yaklaşık 8 asırdır süren ‘Sudan Koyun Geçirme Geleneği’ Festivali öncesi, festivale dikkat çekmek için Çallı vatandaşlar ile çobanlar kınalı koçlarla bir yürüyüş gerçekleştirdi. 27-28 Ağustos’ta yapılan festivale dikkat çekmek için yapılan yürüyüşe Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, belediye meclis üyeleri, ilçedeki çeşitli sivil toplum temsilcileri, çobanlar ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüşe Bayramyeri Meydanından kortej halinde başlayan vatandaşlar, kınalı koçları ve kangal köpekleri ile 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanına kadar devam ettiler. Kınalı Koçları ve kangal köpeği gören çevredeki vatandaşlar, telefonlarına sarılarak, öz çekim yapıp koçları telefonlarına çektiler. Yürüyüşte Elazığ ve Bingöl’de yapılan terör saldırılarını lanetleyen pankartlar taşındı. Korteje katılan vatandaşlar ve çobanlar ise, ıslık çalarak Delikliçınar Meydanı’na geldiler.
Basın mensuplarına teşekkür eden ve katılımcılar adına bir basın açıklaması yapan Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Bu sene 843’üncüsünü yapacak olduğumuz, ‘Aşağıseyit Sudan Koyun Geçirme’ etkinliklerimize inşallah 27-28 Ağustos tarihlerinde başlıyoruz. Bugün bizim için çok önemli bir gündür. Bu geleneği buraya kadar getiren herkese çok teşekkür ediyorum, ölenlere de Allah’tan rahmet diliyorum. Birlik ve beraberlik içinde inşallah, bütün geçmişi de yad ederekten, gelenek ve göreneklerimizi yaşataraktan, hep birlikte, gönül gönüle vererekten bu toprakları atalarımız bizlere emanet etmiştir. Tüm Denizli halkımızı ‘Aşağıseyit Sudan Koyun Geçirme’ etkinliklerine davet ediyorum” dedi.
Yapılan basın açıklamasının ardından, katılımcılar sessizce dağıldı.