İSTANBUL (AA) - Şekerbank, hal ve fırıncı esnafına özel "Taptaze Destek Paketi" ve "Ekmeğine Destek Paketi"ni geliştirdi.

Tüm Bostan Sebze Meyve Komisyoncu ve Tüccarlar Federasyonu’nun (TÜMESKOM) Genel Merkezi’nde düzenlenen halcilere özel "Taptaze Destek Paketi" ve fırıncılara özel "Ekmeğine Destek Paketi" protokol imza töreninde protokollere, Şekerbank TAŞ Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk ile TÜMESKOM Başkanı Burhan Er ve Ekmek Üreticileri Federasyonu (EKMEK-DER) İstanbul Bölge Başkanı Selahattin Büyük imza attı.

Törende konuşan Ertürk,  Anadolu bankacılığını misyon edinmiş, esnaf ve küçük işletmelere özel tabana yaygın bankacılıkta köklü bilgi birikimine sahip bir banka olarak, hal esnafı için “Taptaze Destek Paketi” ve fırıncılara yönelik “Ekmeğine Destek Paketi”ni geliştirdiklerini söyledi.

Hal ve fırıncı esnafının tüm ihtiyaçlarını bu paketlerle karşılayabileceğini belirten Ertürk, bu destek paketlerini de her zaman olduğu gibi, çalışma koşulları ve sektörel ihtiyaçlara uygun bir şekilde üretimin artmasını hedefleyerek geliştirdiklerini ifade etti.

Her sektörün ve her bölgenin farklı ihtiyaçları olduğunu bilerek esnafa, sektöre özel imkanlar sunacaklarını bildiren Ertürk, "Üretimin sürdürülebilirliği için hayati önemi olan fırıncı ve hal esnafı ile bu adımı atmaktan dolayı mutluyuz. Umuyoruz bu paketlerle esnafımızın iş hacmi artar, bereketi bol olur"  ifadelerini kullandı.

Şekerbank'ın, geliştirdiği "Taptaze Destek Paketi" ve "Ekmeğine Destek Paketi"nin, hal ve fırıncı esnafının ihtiyaçlarına yönelik terzi usulü hazırlanmış ürün ve hizmet paketleri olduğunu vurgulayan Ertürk; "Bu paketlerle hal ve fırıncı esnafımıza sadece kredi değil, hem finansman hem de destek hizmetleri içeren bankacılık çözümleri sunuyoruz. Paketler sayesinde işletmelerin tüm ihtiyaçlarını karşılarken, yaptığımız indirim anlaşmaları ile de giderlerini yönetmelerine yardımcı oluyoruz" dedi.

Verilen bilgiye göre, "Taptaze Destek Paketi"   hal esnafının, "Ekmeğine Destek Paketi" de fırıncıların tüm finansal ihtiyaçlarına özel geliştirilmiş bankacılık ürün ve indirimlerini kapsıyor. 

"Taptaze Destek Paketi" kapsamında, hal esnafının en önemli gider kalemini oluşturan teminat mektubu ücretsiz sunuluyor. "Ekmeğine Destek Paketi" ile de fırıncılar, un alımlarında peşin fiyatına 90 güne kadar vade imkanından faizsiz, komisyonsuz ve masrafsız yararlanabiliyor. 

Destek paketleri, hal ve fırıncı esnafının tüm finansal ihtiyaçlarına özel geliştirilmiş bankacılık ürün ve indirimlerini kapsıyor. Uzun vadeli yatırım kredileri, tadilat ve konut kredileri, mimarlık ve mühendislik firmaları ile elektrik ve GSM/teknoloji giderlerinde indirim, destek paketlerinin öne çıkan özelliklerinden bazılarını oluşturuyor.

 

- Un alımında peşin fiyatına 90 güne kadar vade imkanı

 

"Ekmeğine Destek Paketi" kapsamında ise fırıncılar, ŞekerSirket sistemi sayesinde anlaşmalı un fabrikalarından yapacağı un alımlarını peşin fiyatına 90 güne kadar vade imkanı ile faizsiz, komisyonsuz ve masrafsız olarak hiçbir bedel ödemeden gerçekleştirebiliyor.   

Hijyen kurallarına uygun gıda üretimi ve satış yapan fırıncılar için kalite standartlarını yükseltmek amacıyla 60 aya varan vadelerde tadilat kredisi imkanı sunuluyor. Ayrıca, istemeleri halinde fırıncılar, anlaşmalı mimarlık ve mühendislik firmalarından yüzde 35’e varan indirimden de faydalanabiliyor.

Emeği ve enerjiyi koruyan EKOkredi ürünü ile fırıncı esnafı; fırın yalıtımı, yenilemesi ve A enerji sınıfı ekipman alımı gibi birçok ihtiyacını karşılarken, yatırım büyüklüğü ve türüne bağlı olarak bir yıla kadar ödemesiz dönem seçeneğinden de yararlanabiliyor.

"Fırıncıya Özel Her Şey Dahil Konut Kredisi" ve "Konut Tadilat Kredisi" ile fırıncılar, 20 yıl vadeli eşit taksitli tadilat kredisinden ve 30 yıl vadeli, tahsis ücretsiz tek konut kredisinden de ayda bir veya 3 ayda bir ödeme imkanıyla yararlanabiliyor. İlk yıl DASK ve konut paket sigortası da hediye ediliyor.

"Taptaze Destek Paketi" ve "Ekmeğine Destek Paketi" kapsamında, hal ve fırıncı esnafına hesap işletim ücreti, çek, havale ve EFT masraflarında avantajlar sağlayan Şekerbank, işini büyütmek, mal alımlarını artırmak isteyen hal ve fırıncı esnafına, 60 aya varan vade ve 6 aya kadar ödemesiz dönemi bulunan kredi imkanı sunuyor.