Hatay’ın Dörtyol ilçesinde kuvvetli yağışın neden olduğu sel, evleri sular altında bıraktı.
İlçede dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan yağış sonucu Kuzuculu Mahallesi’nden geçen Deliçay ve Tümçay dereleri taştı. Taşkın nedeniyle Öğülbek mevkisindeki evler su baskınına uğradı.
Mahalle sakinlerinin haber vermesi üzerine bölgeye arama kurtarma, itfaiye ekipleri ve iş makineleri sevk edildi. Evlerinde mahsur kalanlar kurtarma ekiplerince bulundukları yerlerden alınarak tahliye edildiler.
Mahalle sakini Durnade Doğan, gece saat 02.00 sıralarından itibaren dereden gelen suların yükselmeye başladığını belirterek, "Dere üzerinde bulunan köprüyü taşma tehlikesine karşı eşimle saatte bir kontrol ediyorduk. Dereden gelen sel suları biranda köprünün üzerine çıkarak evlerimize doğru geldi. Eşimle birlikte etrafımızda oturan komşularımızı uyandırarak haber verdik. Yağmurla birlikte evlerimizden çıkarak daha güvenli olan yerlere gittik. Dereyi ıslah ettiler ancak üzerindeki köprü eski ve dar olduğu için her yağışta biz bu korkuyu yaşıyoruz" dedi.
Sel sularının evlerin içerisine girmesi sonucu evde bulunan eşyalar kullanılamaz hale geldi.
Derenin taşması sonucu dere üzerinde bulunan bir köprü çökme tehlikesine karşı trafiğe kapatıldı. Belediyeye ait iş makineleri taşkın nedeniyle hasar gören yollarda temizleme çalışması başlattı.