‘Darbe Girişimi’ sonrası halk demokrasi için sokağa dökülmüş, tüm camilerde sabaha kadar sela okunmuştu. Fatih’te sela okuduğu gerekçesi ile palalı bir şahıs, cami görevlisine ve camideki bir vatandaşa saldırdı. Olay anı güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.
15 Temmuz darbe girişimi sonrası halk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Meydanlara çıkın çağrısına kulak vermiş, Diyanet İşleri Başkanlığı da sabaha kadar sela okunması talimatı vermişti. Kocamustafapaşa Hacı Kadın Camii’nde de o gece sela okundu. Din görevlisi Adem Tunaoğlu tarafından sela okunduktan sonra kimliği henüz bilinmeyen bir vatandaş tarafından camiye içerisinde cemaatten emekli polis memuru Nihat A.’ya ve Tunaoğlu’na palalı bir saldırı gerçekleştirildi. Din görevlisini ve Altan’ı yaralayan şahıs, daha sonra kayıplara karıştı. Olay anı ise güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.
"’Sizin devriniz bitti’, dedi"
Olay gecesini anlatan din görevlisi Tunaoğlu, sela okuduktan sonra bir şahsın elinde pala diye tabir edilen kesici aletle içeriye geldiğini ifade ederek, “Camide daha önceden hiç görmedim. Dışarıda hiç karşılaşmadım. Bu adamı biz tanımıyoruz, o da bizi tanımıyor. ‘Önce bu kapılar niye kapalı’ dedi bize. Biz de ’kapılar kapalı değil’ dedik. Sonra, ‘Bundan sonra kapılar kapanmayacak, sizin devriniz bitti. Bu sela niye veriliyor’ gibi şeyler söyledi. Kendi kendine darbeden vazife çıkarmış. Biz bunu uygun dille ikna edip göndermek istedik. Saldıracağını hiç düşünmedik. Dışarı çıktım ben onunla birlikte. Açık kapıyı gösterdim. Gitmesi için. Saldıracağını hiç düşünmedim. Onun maksadı çıkmak değil bizi öldürmeye gelmiş açıkçası” dedi.
“Kafama satırla vurdu, yere düştüm bir daha vurdu”
O gece ibadet için camide olan ve saldırganın pala darbelerinin etkisinde kalarak büyük yaralar ile olayı atlatan emekli Polis Memuru, Nihat A.’nın eline ve kafasına toplam 20’den fazla dikiş atıldı. Nihat A. saldırı anını aktararak, “Dışarıdan hiç tanımadığım görmediğim bir şahıs geldi. Elinde bıçak ile hocaya, ‘Niye sela veriyorsun. Bu kapılar niye kapalı’ dedi. Ben de tanımadığım için caminin gelen giden cemaatinde birisidir diye ilgilenmedim. Ondan sonra şahıs hocayı aldı kapıya çıktı. Hoca kapının açıldığını göstermek için dışarı çıktığında şahıs biraz daha agresifleşti. Ondan sonra döndü, hoca kapıyı açarken hocaya bıçakla saldırdı. Ondan sonra döndü ve benim üzerime yürüdü. Ben, bana vurduğunu görmedim, sonra tekrar hocaya döndü ve onu yaraladı. Sonra ne yapabileceğimi düşünürken, aşağıdaki açık olan kapının önünde duba gördüm. Hocayı yaralayıp dışarı çıkmış. Ayağım tökezledi düşerken, kafama bir satır darbesi yedim. Ondan sonra ben yerdeyken bu şahıs bir daha vurdu bana” diye konuştu.
Palalı saldırgan güvenlik kamerasında
Pala ile caminin içerisine giren ve din görevlisi Adem Tunaoğlu’nun yaralandığı o anlar caminin güvenlik kamerasına yansıdı. Güvenlik kamerasında, saldırganın duvardan atlaması, içeriyi gelişi ve pala ile din görevlisine saldırı anı görülüyor. Nihat A.’ya saldırı anı ise güvenlik kamerasının kadrajı dışında yaşanıyor.