15 Temmuz’da düzenlenen darbe girişimine karşı durdukları sırada şehit olan vatandaşların aileleri ve gaziler, Yenikapı’daki ’Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ öncesi, Feshane’de düzenlenen yemekte bir araya geldi. Yemeğe katılan AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, "Bugün Türkiye’nin gücünü, birliğini ve kardeşliğini herkese göstermiş olacağız" dedi.
15 Temmuz’da düzenlenen darbe girişimi sırasında şehit olan vatandaşların aileleri ve gazi olan vatandaşlar, Yenikapı’daki ’Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ öncesi, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı ve Eyüp Belediyesi tarafından Feshane’de düzenlenen yemekte bir araya geldi. AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de yemeğe katılarak, şehit yakınları ve gazilerle sohbet etti. Yemek sonrasında ise, şehit yakınları ve gaziler Feshane’den vapurlara binerek, Yenikapı’daki ’Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne katılmak üzere yola çıktı.
“Bugün hep birlikte, Türkiye’nin gücünü, birliğini, kardeşliğini herkese göstereceğiz”
Şehit yakınları ve gaziler ile bir arada olmaktan memnuniyet duyduğunu belirten AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, "Şehitlerimiz, onların yakınları, gazilerimiz ve onların yakınları bugün eğer yeni bir Türkiye’yi Yenikapı’da her birlikte başlatacaksak, bize adeta yeni bir vatan bırakarak onlar bir sonraki aleme göçtüler. Onun için onlar bizim bugün onur konuğumuz. Bugün burada öğlen yemeğini onlarla birlikte yiyip, onlara iki gemi tahsis ettik, onlarla beraber inşallah miting alanına geçeğiz. Dediğim gibi burada çok özel bir toplantı, çok özel bir buluşma var. İstanbul’da 91 şehidimiz var. Bu 91 şehidimizin gerek yakınları gerekse çoluk çocuğu burada. Gazi ailelerimizin çoluk çocukları burada. Ben gerçekten inşallah hayırlı bir gün olur. Bütün Türkiye için Yenikapı’da büyük bir Türkiye mitingi yapıyoruz. Aynı zamanda Türkiye’nin 80 ilinde bu mitingler yapılacak. Allah’ın izni ile bugün millet olarak, devlet olarak hep birlikte el ele Türkiye’nin gücünü, birliğini, kardeşliğini herkese göstermiş olacağız" diye konuştu.
15 Temmuz darbe girişimi esnasında kardeşi Muhammet Ambar’ın Boğaziçi Köprüsü’nde şehit olduğunu belirten Hasan Ambar, “Burada bugün şehit yakınları ve gazilerimizle beraber toplandık. Yemeğimizi yiyip inşallah Yenikapı’daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne geçeceğiz. Oradaki mitinge, şehit yakınlarımız ve gazilerimiz ile birlikte vatanımızın birliği ve beraberliği için katılacağız. Vatanımız, milletimiz sağ olsun diyorum” şeklinde konuştu.