Ramazan ayının ilk iftarında Beşiktaş Belediyesi tarafından Ortaköy Meydanı’nda düzenlenen iftar sofrasında, semavi dinlerin cemaat önderleri bir araya geldi.
Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği iftar yemeği, üç semavi dinin cemaat önderlerini Ramazan ayının ilk iftarında bir araya getirdi. Ortaköy Meydanı’nda kurulan iftar çadırındaki ilk iftara Üstrahip Apraham Fırat, Türkiye Musevi Cemaati Başkanı İshak İbrahimzadeh, Beşiktaş Müftüsü Hızır Hilmi Yılmaz, Episkopos Sahak Maşalyan, Türkiye Hahambaşısı Rav İsak Haleva, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, Metropolit İrineos Eminansları, Süryani Kadim Kilisesi Patrik Vekili Metropolit Yusuf Çetin ve Süryani Kadim Kilisesi Patrik Vekili Korepiskopos Yusuf Sağ katıldı.
“İNANÇLARI ÖZGÜRCE YAŞAMAK GEREK”
İftara ev sahipliği yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, dinler arası birlik ve beraberliğin önemine değindi. İnançları özgürce yaşamanın gerektiğini ifade eden Hazinedar, “Şüphesiz Ramazan kardeşlik ve birlik ayı. Bazı fırsatlar veriyor Ramazan. İftarı sokaklarda halkımızla birlikte yapıyoruz. Beşiktaş’ta olağanüstü bir ilgi var iftar sofralarına. Özgürlüklerin semti Beşiktaş. İnancımız gereği farklı inançlara sadece saygı duymak değil, onların inançlarını özgürce yaşamayı sağlamak lazım. Onlar bizim zenginliğimiz. Bizde iftar sofralarında orucumuzu açarken, iftarlarımızı daha anlamlı kılmak, daha değerli kılmak için onlarla paylaşıyoruz. Bu değerler hiç şüphesiz büyüyor” dedi.
İftara katılan vatandaşlar da memnuniyetlerini dile getirdi. Vatandaşlar, 3 semavi din adamlarının bir araya geldiği iftarların sürekli yapılması gerektiğini ifade ettiler. Oruçların açılmasının ardından meydanda kurulan sahnede ilahi ve sema gösterisi yapıldı.