Sen Genel Başkanı Şerafeddin Deniz, basın açıklamasına yeterli desteği vermedikleri gerekçesiyle demir yolu çalışanlarına serzenişte bulundu.
Samsun-Sivas demir yolundaki bakım çalışması kapsamında demir yolu çalışanlarının başka illere gönderileceği gerekçesiyle Samsun Garı önünde basın açıklaması yapan Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Şerafeddin Deniz, demir yolu çalışanlarının basın açıklamasına ilgi göstermemesine sitem ederek, "Eğer hakkınız varsa ve bunu istemiyorsanız, bunun için bir mücadeleye, bir kavgaya girişmiyorsanız o zaman birilerinin size hakkınızı vermesini beklemek gibi bir hakkınızda olmaz" dedi.
"32 AY BOYUNCA BU HATTA DEMİR YOLU TAŞIMACILIĞI GERÇEKLEŞMEYECEK"
Deniz, "Samsun-Sivas hattı demir yolunda bir çalışma yapılmaya başlanacak. Dolayısıyla bu çalışma neticesinde 32 ay boyunca bu hatta demir yolu taşımacılığı gerçekleşmeyecek. Bundan hareketle Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü, bu hatta görev yapan 600 kişilik bütün işçi ve memur arkadaşımızı genel olarak Türkiye’deki diğer yerlere gönderme konusunda bir irade koyduğunu, kararlar aldığını ve bu konuda personelimizi ciddi manada baskı altın aldığını da hepimiz bilmekteyiz. Geçmişte ve bu günde bu tür çalışmalardan dolayı kapanan hatlarımız çoktur. Buralardaki demir yolu çalışanı arkadaşlarımız ’hadi evinizi yüklenin bir başka şehre gidiyorsunuz’ denilmedi. Bunlar vekaletlerle gönderildi. Hatları işletmeye açılana kadar bu arkadaşlarımız buralarda görevlerini yaptılar. Dolayısıyla evlerini yurtlarını başka yerlere taşımak durumunda kalmadılar. Bu akşam müsait olursa genel müdür beyle Ankara’da bu konuyu görüşmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.
"HAK VERİLMEZ ALINIR"
En az 300 kişinin Samsun merkezde çalıştığını ifade eden Deniz, "Dünden bu yana arkadaşlarımızla böyle bir basın açıklamasını yapacağımızı duyurduk. İşte sayımız bu yüzde 5 belki. Demek ki yüzde 95 kendi halinden memnun mu acaba diye sormak lazım. Memnun olmasalardı burada olurlardı. Sen buradan diyelim ki Tatvan’a gideceksin, diyelim ki Keşan’a gideceksin bunun için kalkıp da şöyle bir yarım saatlik garda 50 kişi olacağımıza 350 kişi olalım, kalabalık oluşturalım, sesimizi buradan Ankara’ya duyuralım diye bir zahmete katlanmak varken, bunu yapmayan arkadaşlarımızın haklı olarak çok fazla bir şey istemeleri söz konusu olmayacak arkadaşlar. Burada da, dünyanın başka memleketlerinde hak verilmiyor hak alınıyor arkadaşlar. Almak lazım, alabilmek lazım. Almak için de ortaya bir irade koymak lazım. Eğer hakkınız varsa ve bunu istemiyorsanız, bunun için bir mücadeleye, bir kavgaya girişmiyorsanız o zaman birilerinin size hakkınızı vermesini beklemek gibi bir hakkınız da olmaz değerli arkadaşlar. Bizim demir yolu kardeşlerimizin şunu bilmesi lazım. Biz evimizde uyumaya devam ettiğimiz sürece, birilerine yaranmak adına her şeye evet dediğimiz sürece bugün Samsun’da yapılıyorsa yarın Malatya’da yapılır, sonraki gün Adana’da yapılır. Bugün evimizden kalkıp buraya gelemiyorsak o zaman başımıza gelecek olanları kabullenmiş oluruz" diye konuştu.