Bursa'nın Nilüfer ilçesi Çalı Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir otomotiv fabrikasında çalışan işçiler, Türk Metal İş Sendikası'na üye olmaları nedeniyle işten çıkarıldıklarını belirterek fabrika önünde eylem yaptı.

Türk Metal Sendikası Osmangazi Şube Başkanı Mesut Erdem, Bursa Nilüfer ilçesi Çalı Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren otomotiv fabrikasında sendika olarak yaklaşık 1 aydır teşkilatlanma içinde olduklarını belirtti.

Gerekli çoğunluğu sağladıktan sonra müracaatta bulunduklarını anlatan Erdem, “Ancak bu örgütlenmeden haberdar olan işveren, çalışanlara gözdağı vermek amacıyla, şimdiye kadar 8 üyemizin iş akdini feshetti. Yapılan yasadışı uygulamaların haddi hesabı kalmamış, çalışanların sendikalı olma, toplu iş sözleşmesinden yararlanma haklarının engellenmesi amacıyla türlü yollara tevessül edilmiştir.” dedi.

Halen çalışan üyelerinin de işten çıkarılma tehdidi ile karşı karşıya olduklarını anlatan Mesut Erdem, şöyle devam etti: “İşveren yetkilileri tarafından yapılan toplantı ve üyelerimizle bire bir görüşmelerde sendikayla çalışılmayacağı, sendikadan istifa etmeyenin işten çıkarılacağı arkadaşlarımıza bizzat tebliğ edilmiştir. Hatta ikna odalarına alınan çalışanların e-devlet şifreleri toplanarak istifa ettirilmeye çalışılmaktadır.”

Bu tür işlemleri yapan işveren hakkında çalışanlar ve sendika olarak suç duyurusunda bulunduklarını anlatan Erdem, konuyu İş-Kur ve Çalışma il müdürlüğüne de aksettirdiklerini söyledi.

Tüm bu hukuksuzluklarla yasal zeminde her türlü mücadeleyi vereceklerini ifade eden Türk Metal Sendikası Osmangazi Şube Başkanı Mesut Erdem, demokratik tepkilerinin işyeri önünü ve Bursa’da artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.