Adana Çiftçiler Birliği’nde 'Bitki Koruma Ürünlerinin Uygulama Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmelik’ kapsamında verilen eğitime katılan çiftçilere, bitki ilaçlama sertifikaları törenle dağıtıldı. Sertifikası olmayanların bitki ilaçlaması yapamayacağı belirtildi.

Seyhan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce verilen eğitim konusundaki sertifika törenine, İlçe Müdürü Mustafa Tekin ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Tarım İl Müdürlüğü Bitki Koruma Şubesi’nde görevli Ziraat Mühendisi Gürkan Yaşar tarafından verilen eğitimde, 2 Şubat tarihinde yürürlüğe giren 'Bitki Koruma Ürünlerinin Önerilmesi, Uygulanması ve Kayıt İşlemleri Hakkında Yönetmelik' ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Eğitimde, üretici kayıt defteri, zirai mücadele yöntemleri, ilaçların çevreye insan ve hayvan sağlığına etkileri, zehirlenme ve ilkyardım tedbirleri, zirai mücadele aletleri ve kalibrasyon konuları anlatıldı.

Belgeyi almanın zorunlu olduğunu belirten Ziraat Mühendisi Gürkan Yaşar, almayan çiftçilerin denetimde ciddi para cezalarıyla karşılaşacağını söyledi. Yaşar, yönetmelik gereği yetki belgesi alan üreticilerin sadece kendi tarla, bağ bahçesinde uygulama yapabileceklerini ve yapılan ilaç uygulamalarının il/ilçe müdürlüklerinden temin edebilecekleri üretici kayıt defterleri ile kaydını tutmak zorunda olduklarını belirtti.

Toplantı sonunda, Seyhan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Tekin, eğitime katılanlara sertifikalarını verdi.