Kırıkkale Belediyesi tarafından, sevgievlerinde kalan kimsesiz çocuklar için uçurtma şenliği düzenlendi. Karşıyaka Mahallesi'ndeki parkta düzenlenen şenliğe, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve çocukları da katıldı. Saygılı, uçurtmaları miniklere kendi elleriyle dağıttı. Ayrıca parka gelen annelere de karanfil verdi. Mangal partisinin ardından geçilen şenlikte, havanın rüzgarlı oluşu sayesinde öğrenciler, uçurtmaları doyasıya uçurma fırsatı buldu.

Sevgievlerinde kalan çocuklara her kesimin sahip çıkması gerektiğini belirten Başkan Saygılı, “Hepimiz hayatta çeşitli şekillerde imtihan ediliriz. Kimimiz hastalık, kimimiz fakirlik, kimimiz evlat acısı; örnekleriyle çoğaltabiliriz. Yetim, öksüz veya korunmaya muhtaç bir çocuk olarak hayatla mücadele etmek zorunda kalmak da en zor sınavlardan biridir. Bu nedenle yetim çocukların problemleriyle ilgilenmek, birey ve toplum olarak hepimizin görevidir. Duyarlı olmak, çevremizde yaşanan acı ve ızdıraba seyirci kalmamak, zaten yüreğimizde taşıdığımız imanın bir gereğidir. Onlar bizim imtihanımız, onlara olan ilgi ve alâkamız, sevgimiz, merhametimiz Yüce YYaratı'cının katında ayrı bir değer bulacaktır. Yetimler, öksüzler, kimsesizler, topluma Yüce Allah'ın emanetidir. Öyle olduğu içindir ki Kur'ân, pek çok ayetiyle yetimlerin hakkını yememeyi, onlara şefkat ve merhamet göstermeyi emretmiştir.” dedi.

Anneler Günü'nü de kutlayan Saygılı, “Allah, Kur'ân'da hem kadına karşı gösterilmesi gereken özenli tavra hem de bunun yanısıra anneye karşı gösterilecek olan güzel ahlâkın önemine dikkat çekmiştir. İnsanın anne ve babası, çocuklarının iyi bir eğitim alıp güzel bir ahlâk kazanabilmesi, hem kendisine hem de çevresindeki insanlara fayda getirecek hayırlı bir insan olabilmesi için büyük çaba harcarlar. Yıllar boyu bu amaçla maddi manevi pek çok fedakârlık üstlenirler. İnsanın, kendisine verilen bu emeği takdir edebilmesi ve bu özverili ahlâka saygı ve hürmetle karşılık vermesi gerekmektedir.” diye konuştu.