Muğla’nın Seydikemer ilçesinde gerçekleşen Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçimlerinde, 511 oy alan mevcut başkanı Harun Sağır yeniden seçildi.

Seydikemer’de bir düğün salonunda gerçekleştirilen Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı seçimi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Divan başkanı ve üyelerin seçiminin ardından faaliyet raporu okundu. Seçimde başkan olabilmek için üç aday kıyasıya yarıştı.

937 üyenin oyun kullanıldığı seçimde mevcut başkan Harun Sağır 511 oy alarak yeniden göreve seçildi. Diğer adaylar Ersoy İleri 368oy, Cafer Yayan 49 aldı.

Yoğun ilginin olduğu genel kurulda başkanlığa 511 oy alan Harun Sağır seçilirken yönetim kurulu Mehmet Alaşan, Özkan Karcı, Nihat Tankut, Osman Alagöz, Baki Değirmenci, Şeref Güneş, Muammer Oğuş ve Hakan Tosun seçildiler. Diğer başkan adaylarından Ersoy İleri 368, Cafer Yayan 49 oy alırken 9 oy da geçersiz kabul edildi.

Sağır, seçim sonrası yaptığı konuşmada, 2014’te bin bir güçlükle kurdukları odanın başkanlığına kendisini yedinden seçen üyelerine teşekkür etti.

Hiçbir ayrım yapmaksızın esnafa hizmet etmeye devam edeceğini vurgulayan Sağır, "Her zaman esnaf arkadaşlarımızın yanlarında olduğumuz gibi, yeni dönemde hizmetimize devam edeceğiz. Odamızı ve esnafımızı bir adım daha ileri götürmek için mücadele edeceğiz. Bizleri tekrar bu göreve layık gören bütün esnaf arkadaşlarımıza teşekkürler.” dedi.