Ramazan ayında hava sıcaklığının artmasıyla birlikte vatandaşlar gölge alanlarda dinlenirken çocuklar ise süs havuzlarında serinliyor.
Elazığ’da Ramazan ayında hava sıcaklıkları vatandaşları etkilemeye başladı. Termometrelerin 32 dereceyi gösterdiği Elazığ’da oruçlu vatandaşlar İzzetpaşa Meydanı ve Camisi başta olmak üzere gölgelik alanlara sığınıyor. Park ve bahçelerde serinlemeye çalışan vatandaşlar bir yandan da iftar saatini bekliyor. Bunun yanında sıcaktan bunalan çocuklar ise kendilerini süs havuzlarına atarak serinlemeye çalışıyor.
Havanın çok sıcak olduğu belirten Ömer Bulut, sıcaktan kaçmak için gölgede oturduğunu söyledi. Güneşe çıkılmadığını ifade eden Serhat Yurttaş ise, "Hava bayağı sıcak. Onun için herkes gölgelerde oturuyor. Güneşe çıkılmıyor. Biz de böyle idare etmeye çalışıyoruz" dedi.
Güneşten kaçtıklarını ifade eden Murat Öztürk de "Yeni LYS sınavından çıktım. Çok zor bir gün geçirdim. Oruçluyuz ve hava çok bunaltıcı. O yüzden ağacın gölgesine oturdum dinleniyorum. Resmen güneşten kaçıyoruz" diye konuştu.