Samsun’da Ramazan ayının yaşandığı bu günlerde artan hava sıcaklıkları vatandaşları ve ayrıca sokak hayvanlarını da etkilemeye başladı.
Samsun’da yaz dönemine girilmesiyle birlikte sıcaklıklarda artmaya başladı. Ramazan nedeniyle oruç tutan vatandaşlar sıcaktan daha fazla etkileniyor. Güneşin altında yürümekte zorluk çeken vatandaşlar gölgelik alanlara sığınıyor. Park ve bahçelerde serinlemeye çalışan vatandaşlar bir yandan da iftar saatini bekliyor.
Sıcaktan sadece insanlar değil hayvanlar da etkileniyor. Özellikle sıcaktan etkilenen sokakta yaşayan köpekler ağaçların gölgelerinde serinleniyor.
Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre bugün Samsun’da ölçülen hava sıcaklığının 25 derece olduğu ve sıcaklıkların 5 gün boyunca 27-30 derece bandında seyredeceği tahmin ediliyor. Sokaklarda bulunan termometreler ise bu gün saat 14.00’te hava sıcaklığını 32 derece gösterdi.
Yaz sıcaklıklarının yavaş yavaş hissedildiğini söyleyen R. Ali Osman Sarıkoç isimli bir vatandaş, "Tabi yaz ayındayız ve sıcaklıkların artması normal. Ramazan olduğu için insanlar sıcaktan normalden fazla etkileniyor. Ama çok anormal bir durum yok. Allah’a şükürler olsun. Daha fazla da sıcak olabilirdi. Çok zor şartlarda çalışarak oruç tutan insanlar var. Allah’ım onlara da kolaylık versin" dedi.