Siirtli gençler, 15 Temmuz darbe girişimini önlemeye çalışırken hayatını kaybeden demokrasi şehitleri için şehir merkezinde pedal çevirdi.
Siirt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik merkezi Müdürü İrfan Tekin öncülüğünde toplanan 60’a yakın bisikletli genç, Gençlik merkezi bahçesinden başlayarak Siirt-Kurtalan karayolu üzerinden Demokrasi Meydanı’na kadar bisiklet sürdü.
Siirt Gençlik Merkezi Müdürü İrfan Tekin, 15 Temmuz darbe girişimine yönelik vatanı korumak için canlarını çekinmeden veren tüm demokrasi şehitleri için bu etkinliği tertiplediklerini söyledi. Tekin, "Gençlerimizin organize ettiği bisiklet turnuvasının asıl amacı darbe girişimini protesto edip, demokrasi şehitlerini anmak ve demokrasi nöbet tutan halkımıza destek olmaktır. Toplamda 60 bisikletli genç bu etkinliğe katıldı" dedi.
Siirt Gençlik Merkezi Basketbol Antrenörü Songül Gül ise, "Demokrasi nöbetinin 12’nci gününde bisiklet turu ile ülkemize destek veriyoruz. Ülkemizde bir daha bu tür kötü olayların yaşanmasını istemiyoruz" dedi.
Ülke olarak milli iradeye sahip çıktıklarını aktaran Gençlik Merkezinde uzun yıllar bisiklet kullanan bir genç ise, darbe girişimini kınadıklarını, tepkilerini de pedal çevirerek gösterdiklerini söyledi.
Bisikletlerine Türk bayrakları asan gençler, ’şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları attıktan sonra mola verdikleri alanda meşale yaktı. Gençler daha sonra kalabalık vatandaşlarla birlikte ’demokrasi nöbeti’ tuttu.