Siirt’te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) darbe girişimine katıldıkları gerekçesiyle, dönemin 3’üncü Komando Tugay Komutanı Ahmet Şimşek’in de aralarında bulunduğu 320 askerin yargılanmasına yarın başlanacak. Duruşma için Siirt Üniversitesinde 228 kişilik salon hazırlandı.

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, 15 Temmuz akşamı Siirt Valiliğini kuşatmaya gittiği iddia edilen ve aralarında dönemin 3’üncü Komando Tugay Komutanı Ahmet Şimşek’in de bulunduğu 110’u tutuklu, 210’u tutuksuz 320 askerin yargılanmasına yarın başlanacak. Saat 09.00’da başlanacak duruşma için Siirt Üniversitesi Merkez Kampüsü rektörlük binası konferans merkezi duruşma salonu olarak dizayn edildi.

Duruşma salonunu basın mensuplarına tanıtan Siirt Adliyesi İdari ve Mali Mali İşler Müdürü Nihat Ekinci, 228 kişilik salonda sanıklar, izleyici ve avukatlar için ayrı bölümler oluşturulup, kurulan toplam 5 ekranda aynı anda kayıt alınacağını söyledi. Sanıkların duruşma salonuna getirileceği bölümün, diğer bölümlerden tamamıyla izole edildiğini aktaran Ekinci, sanıklar için dışarıda seyyar tuvalet, acil rahatsızlanma için sağlık ünitesi, hakimler için müzakere odası, güvenlik içinde küçük bir karakol oluşturularak tüm güvenlik önlemlerin alındığını, binanın dış tarafında emniyet, iç tarafında jandarmanın güvenliği alacağını söyledi. Ekinci, ayrıca duruşmayı izleyecekler için seyyar kantin ve güneşten korunacak çadırlar kurulduğunu kaydetti.