Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 12 Eylül 1980 askeri darbesi sonrası dönemin ilçedeki sıkıyönetim komutanı Çetin Apatay’ın isminin verildiği bulvara belediye meclis tarafından 15 Temmuz darbe girişiminin sembol isimlerinden Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in adının verilmesi kararı alındı.
Kdz. Ereğli Belediyesi Meclisi’nin 2016 yılı Eylül ayı ilk toplantısı AKM Nikâh Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda AK Partili Belediye Meclis Üyeleri’nin önerisi ile 12 Eylül 1980 darbesi sonrasında Ereğli ilçesine sıkıyönetim komutanı olarak atanan Eski Karadeniz Bölge Komutanı Tuğ Amiral Çetinkaya Apatay’ın ismini taşıyan ilçenin girişindeki bulvarın adının 15 Temmuz darbe girişiminin önlenmesinde önemli payı olan Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in adının verilmesi teklif edildi. Teklif AK Parti ve CHP’li meclis üyelerinin oy birliği kabul edildi. Kdz. Ereğli Belediyesi CHP Grup sözcüsü Özkan Özyağcı, bulvara Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in adının verilmesini önemsediklerini belirterek, teklife destek verdiklerini açıkladı.
Alınan karardan dolayı AK Parti ve CHP’li belediye meclis üyelerine teşekkür eden Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, bulvar üzerinde yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Uysal konuşmasında “Çetin Apatay bulvarındaki çalışmaları biliyorsunuz. Eski fotoğraflarla yenileri karşılaştırdım. Dağlar kadar fark var. Şu haliyle bile kalsa eski haliyle arasında neredeyse siyahla beyaz kadar fark var. Orada ağaçları kestiğimiz zaman ’çevreci belediye değil misiniz ?’ dediler. 10-15 ağaç kestik. Bunlar yabani akasya ve estetiği olmayan, kuruyan bodur çam ağaçlarıydı. Şehir içinde olması kabul edilmeyen ağaçlardı. Bunun yerine Sığla ağaçları ve oya ağaçları dikiyoruz. Burada çöp kovaları farklı olacak. Bayramdan sonra asfaltı dökülecek” dedi.
Başkan Uysal belediye meclis toplantısında yaptıkları ve planlaması yapılan çalışmalar hakkında meclise bilgi verdi.