MALATYA (AA) - Malatya Askerlik Şubesi Başkanı Vekili Personel Asteğmen Ramazan Deniz, er statüsündeki yükümlülerin iki grup halinde silah altına alınacağını bildirdi.

Deniz, yaptığı yazılı açıklamada, yükümlülerin 1995/1 tertip olarak 17 Nisan - 7 Mayıs ve 3-19 Haziran'da iki grup halinde silah altına alınacağını, sevke tabi tutulanların sınıf ve eğitim merkezlerini gösteren listelerin askerlik şubesine asıldığını belirtti.

Sevk evraklarının 17 Nisan'dan itibaren verilmeye başlandığını aktaran Deniz, şunları kaydetti: 

"Askerliklerine karar verilen er statüsündeki yükümlüler 1995/1 tertip olarak nisan ve mayıs aylarında iki grup halinde silah altına alınacaklardır. Sevke tabi tutulanların sınıf ve eğitim merkezlerini gösteren listeler askerlik şubesi ilan levhasına asılmış olup isteyenler buradan öğrenebileceklerdir. Sevk evraklarını almak üzere şubemize başvuracak yükümlülerin nüfus cüzdanlarını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Sevk evraklarını almayanlar ile aldığı halde birliklerine katılmayanlar bakaya suçunu işlemiş olacaklarından idari para cezasıyla cezalandırılabilecekleri için yükümlülerin zamanında sevk evraklarını almaları ve birliklerine katılmaları menfaatlerini icabıdır."