Mersin’in Silifke ilçesi Taşucu Mahallesi'nde MEDMAR Madencilik Şirketi'nin işlettiği Kocapınar Tahtacıbelen mevkiinde 15 dönümlük araziye 850 adet fıstık çamı fidanı dikildi.

Silifke Orman İşletme Müdürlüğü Silifke Orman İşletme Şefliği sınırlarında faaliyet gösteren
Medmar Madencilik Şirketinin işlettiği Kocapınar Tahtacıbelen mevkiinde Mersin Orman Müdürlüğü ve Silifke Orman İşletme Müdürlüğü’nün desteğiyle yapılan etkinlikte 850 adet fıstık çamı fidanı toprakla buluştu. Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, "Medmar Madenciliğin maden çıkarma işlemini tamamladığı 15 dönümlük alana 850 adet fıstık çamı dikiyoruz. Bu yıl Silifke’de 47 hektar, Mersin genelinde ise 85 hektar maden sahası yeniden ağaçlandırılarak rehabilitasyonu yapıldı." dedi.

MEDMAR Madencilik A.Ş. Genel Müdürü Muhsin Bingöl yaptığı konuşmada, “Madenlerin çıkarıldığı alanların yeşillendirilmesi konusunda bizlere Orman Bölge Müdürlüğü ve Silifke Orman İşletme Müdürlüğü her zaman destek oldu. Bizim için önemli olan konu madenleri çıkardıktan sonra boş arazi bırakmamaktır. Bizler buradan maden çıkararak gelir elde ediyoruz ama doğayı bu şekilde kirli bırakarak para kazanmanın hiç kimseye faydası yok gelecek nesillere de büyük zarar veririz.Bunun içinde maden alanlarımızı yeniden yeşillendirerek gelecek nesillere bırakıyoruz.5 yıl içinde 26 bin 500 fidanı toprakla buluşturduk.Toplamda 33 bin fidan dikmeyi hedefliyoruz. Ayrıca Soma maden faciasında hayatlarını kaybeden 301 maden işçisi için ölüm yıl dönümlerinde 301 fidan dikerek onları Taşucu’nda yaşatacağız.” dedi.

Maden sahalarının rehabilitasyonu kapsamında gerçekleştirilen etkinliğe, Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir,Silifke Emniyet Müdürü İsmail Kavaklı,Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, MEDMAR Madencilik A.Ş. Genel Müdürü Muhsin Bingöl, üniversite ve ilkokul öğrencileri , orman ve şirket personelleri katıldı.