Erciyes Teknopark AŞ Genel Müdürü Bilgin Yazlık, gezi programını değerlendirdiği basın toplantısında, Ekonomi Bakanlığının desteğiyle geçen yıl bir yazılım kümesi oluşturduklarını anımsattı.

Yazlık, bakanlık tarafından bu kümelerin ciddi şekilde desteklendiğini çünkü yazılım konusunda yapılan ihracatın doğrudan cari açığı azalttığını söyledi.

Bu bilinçle 27 teknopark firmasını bir araya getirerek yazılım kümesini kurduklarını anlatan Yazlık, bakanlıktan 3 yıl sürecek destek aldıklarını, bir yıldır bu destekten yararlandıklarını dile getirdi.

Bakanlığın yanı sıra Kayseri Ticaret Odası'nın da katkılarıyla Silikon Vadisi'ne yazılım kümesindeki firmalarla 11 günlük gezi programı düzenlediklerini belirten Yazlık, firmaların çok yoğun bir programla Silikon Vadisi'ni gezdiklerini ve yatırımcılarla görüştüklerini kaydetti.

Bu görüşmelerden ortaklık tekliflerinin çıktığını ifade eden Yazlık, şu bilgileri verdi:

"Türkiye'de, Kayseri'de üretilmiş yazılımların ABD'de de yatırımcı bulabileceği bu gezide görüldü. Firmalarımızdan ikisine ortaklık teklifi yapıldı, müzakereler devam ediyor. İnşallah bunlar sonuçlanır, ortaklığa dönüşür, ABD'den yatırım alırız. Arkadaşlarımız, program kapsamında ilk olarak Las Vegas'ta gerçekleştirilen ve 2 milyon metrekarenin üzerinde sergi alanı bulunan 'CES2015 International Fuarı'nda çok sayıda firmayla iş görüşmelerinde bulundu. Silikon Vadisi'ni gezerek buranın kültürünü ve ekosistemini anlamak için tanıtım seminerlerine ve eğitimlere katıldılar. Firma profillerine göre organize edilen ikili iş görüşmeleri ve yatırımcı sunumları oldu. Katılımcılarımız, dünyaca ünlü yatırımcı firma ağlarının yatırımcı sunumlarına iştirak edip sunumlar yaptılar. Bazı firmalarımız yatırımcıların dikkatini çekmeyi başardı. Google, Facebook gibi şirketleri ziyaret edip yöneticileriyle tanışıp firma kültürünü yakından tanıma fırsatı buldular. Bu kültürün bu arkadaşlarımız vesilesiyle tüm Teknopark'a yayılmasını ümit ediyoruz."