MARDİN (AA) - Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Şenyurt Hudut Tabur Komutanlığına bağlı Ata Hudut Karakolunda vatani görevini yapan er ve erbaşlar, bayram heyecanı yaşadı.

Suriye sınırına yakın noktadaki karakollarında, gözleri sınırda, kulakları komutanlarında olan Mehmetçikler, Ramazan Bayramı'nda da aynı özenle vatanı korumaya devam ediyor.

Ailelerini telefonla arayarak bayramlarını kutlayan askerler, yakınlarından uzakta olmanın burukluğunu hissederken, vatan korumasında görev almanın da gururunu yaşıyor.

AA ekibince görüntülenen Ata Hudut Karakolu'ndaki bayramlaşmada, Tabur Komutanı Piyade Yarbay İhsan Beton askerleri selamladı. Tek tek askerlerin bayramlarını kutlayan Yarbay Beton, onlara baklava ikram etti.

Yarbay Beton, askerlere hitaben yaptığı konuşmada, hudutta görev almanın zor ama bir o kadar da onur ve gurur verici olduğunu söyledi.

"Sizler asil Türk milletinin cefakar analarının peygamber ocağında bizlere emanet ettiği kınalı Mehmetçiklersiniz." diyen Beton, şöyle devam etti:

"Burada bayramı kutluyoruz diye hüzünlü olmayın, bilakis sevinçli olun. Çünkü bundan sonraki hayatınızın hiçbir döneminde belki bir daha bir araya gelemeyeceksiniz. O yüzden hayatınızdaki bayramların en güzelini şu anda burada kutluyorsunuz. Dün akşam yavrular, bayramlık elbiselerini ve ayakkabılarını yastıklarının yanına koyarak uyudu. Şu anda aileler en temiz elbiseleriyle sevdiklerinin yanlarına gidip bayramlaşıyor. Bunlar tamamen sizin sayenizde oluyor. Bu yüzden bu bayrak dalgalanıyorsa, bayram ziyaretleri yapılıyorsa bunlar tamamen sizin sayenizdedir."

Mehmetçik'e vatanın dört bir yanından tebrik kartı
''Posta Kartı PTT'den, Göndermesi Müşterilerimizden'' kampanyası kapsamında Türkiye'nin her yerinden, özellikle çocukların duygularını yazdığı tebrik kartları, sınırda nöbet tutan Mehmetçik'e ulaştı.

Tebrik kartlarını okuyan askerler, moral buldu.

"Sevgili asker ağabeylerim, sizler bizim için hudutta nöbet tutuyorsunuz. Sizlere minnettarız, bayramınızı kutluyoruz." yazılı kartı okuyan piyade er Onurhan Memişoğlu, "Minik kalplerin bizimle attığını görmek gurur veriyor. Onların sevgisi ve güvenine layık olmaya çalışcağız." dedi.

Ailesiyle telefonda görüştü
Suriye sınırındaki kulede nöbet tutan askerler de gözlerini sorumluluk alanlarından ayırmadan komutanlarıyla bayramlaştı.

Kuledeki askeri ziyaret eden Yarbay Beton, yakınlarıyla henüz bayramlaşmayan piyade onbaşı Timur Özbek'in ailesini telefonla aradı. Gözleri sınırdayken telefonda anne ve babasının bayramını kutlayan Özbek, duygulu anlar yaşadı.

Nöbeti sona eren askerler, arkadaşlarıyla bayramlaştı. Askerler, daha sonra ailelerini arayıp bayramlarını kutladı.