FETÖ’nün darbe girişimine karşı vatandaşların tuttuğu demokrasi nöbeti Sinop’ta da coşkuyla devam ediyor.
Sinop Valilik binası önünde, toplanan yüzlerce kişi ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimini protesto ederek bugün de “demokrasi nöbetini” tutmaya devam etti.
AK Parti’nin çay, Kızılay’ın lokum, Sinop Genlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün su ve al yıldızlı şapka dağıtıldığı gecede halk “Dik dur eğilme Sinop sizinle”, “Devlet millet omuz omuza”, “Türkiye bizimdir bizim kalacak” sloganlarıyla meydanları inletti.
Sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği programda Türk Ocakları Başkanı Metin Oktay Fındık’ın konuşması vatandaşlarının beğenisini topladı.
Birlik olmaya vurgu yapan Fındık, “Demokrasi bekçileri, Türk milletinin iradesine sahip çıkanlar bu meydanda. Düşünür demiş ki kahramanları olmayan milletin geleceği olamaz. Şükürler olsun rabbime ki meydana bakınca Türk milletinin geleceğini görebiliyorum. 15 Temmuz Cuma gecesi Türk milletinin iradesine sahip çıkması ile akamete uğrayan bir darbe girişimi olmuştur. Büyük Türk milletinin iradesine karşı yapılan bu alçakça girişim sırasında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, milli iradenin tecelligahı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni defalarca bombalamak, milletin üzerine ateş açmak, Türk güvenlik kuvvetlerini karşı karşıya getirmek gibi utanç verici eylemlere imza atan hainler en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Bu hain girişim süresince meşrutiyeti ve milli iradeyi savunan sivil asker devlet büyükleri ve milletvekillerimiz örnek birer demokrasi sınavı vermiştir. Bu durum her türlü takdirin üzerindedir. Ordu içinde darbecilere karşı meşruiyet içerisinde hareket eden silahlı kuvvetler mensupları ve emniyet güçlerimiz milli iradenin yanında yer almışlardır. Bu hain girişimin başarısızlığa uğraması topyekun bu aziz milletin kararlılığı sayesinde olmuştur. Meydana gelen hadiseler sırasında hayatını kaybeden şehitlerimize Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza da acil şifalar olsun inşallah. Ve son olarak Türk milletimiz ve onun fertleri demokrasi ve milli iradenin yanındadır ve olmaya da devam edecektir. Bıçak gibi keskin kurşun gibi ağır, gece gibi karanlık bir ülke tablosu altında birlikte demokrasi nöbeti tutuyoruz. Ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin hain emellere, karanlık hedeflere, şer odaklarına asla teslim olmadan ilelebet yaşayacağını hep birlikte haykırıyoruz. Yaşasın Türk milleti yaşasın Türk devleti. Hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum” dedi.