15 Temmuz gecesinde haince gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkmak için Sinop’ta vatandaşlar meydanları doldurmaya devam ediyor.
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Sinop’ta da demokrasi nöbeti yüzlerce kişinin katılımı ile gerçekleşti. Coşkulu halkın meydanları doldurduğu nöbette sivil toplum kuruluşlarınca halka bayrak ve su dağıtımı da yapıldı. Halk, “Dik dur eğilme Sinop sizinle, devlet millet omuz omuza” sloganlarıyla meydanları inletti.
“Çanakkale’de yazdığımız destanın mürekkebi kurumadı”
Birçok konuşmacının yer aldığı geceye Ensar Vakfı Başkanı Mahammet Başoğlu’nun sözleri damga vurdu. Başoğlu, “15 Temmuz’da her şeyi hesap edenler bu alanı dolduran milleti vatan aşkı ile yanan atasına bağlı bu milleti hesaba katmamıştı. 15 Temmuz tarihi manidardı oysa. Tarihte 1. Haçlı seferinde Kudüs’ün fethedildiği tarihti. Müslüman görünen insanlar Kudüs’ü fethederler, Anadolu’yu da fethetme sevdasına düşerler. Oysaki Orta Asya’dan geldiğimiz yerde Çin’e yapılan seddi görmediniz mi. 1071’de Alparsalan’ın her milletten insanı önüne katarak Anadolu’yu fethettiğini görmediniz mi. Tüm dünya etrafımızı sarmışken Çanakkale’de yazdığımız destanın mürekkebi kurumadı. Bizdeki gücün sadece kimliğimizden geldiğini mi sandın. Bizim muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur” dedi.