Şırnaklılar, il statülerinin Cizre’ye verilmesine tepkilerini sürdürüyor. Vatandaşlar, kentin ilçe durumunda sokağa çıkma yasağı ile birlikte Şırnak’ı terk eden vatandaşların geri dönmeyeceğini belirtti.
Şırnak’ta, 14 Mart’ta sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi ile birlikte, Silopi ilçesine yerleşen vatandaşlar, il statülerinin Cizre’ye verilmesine tepki gösterdi. Mustafa Batmaz, “Şırnak’ın il olarak kalmasını istiyoruz. Bu konuda çok tepkimiz var. Çok üzüntülüyüz. Cizre’yi de il yapsınlar. Buna karşı değiliz. Bu yıkımlardan sonra bile kentimize dönüp, yeniden başlamayı düşünürken bu şekilde bizi harap edip dağıtmalarını istemiyoruz. Şırnak ilçe olursa birçok insan geri dönmeyecektir” dedi.
Şırnak’taki evi ve işyeri yıkılan Sait Caner, Silopi ilçesinde borç ile açtığı işyerinde geçimini sağlamaya çalıştığını belirterek, “14 Mart’ta hepimiz mecburen şehri terk edip, çevre illere ve ilçelere dağıldık. 5 aydır herkes sıkıntı ve stres içinde. Evsiz, işsiz kalmamıza rağmen şehrimize geri dönmek istiyoruz. Ama il olarak kalmasını istiyoruz” diye konuştu.
Güney Bilgeç ise, Cizre’nin il olmasına karşı olmadıklarını anlatarak, “Ancak Şırnak’ın statüsünü değiştirmesinler. İlimize dokunmasınlar” ifadelerinde bulundu.