Terör örgütü PKK yüzünden aylarca patlama ve silah seslerinin eksik olmadığı Şırnak’ın Cizre ilçesinde bu kez öğrencilerin sesleri yankılandı. İlçede, terör mağdurlarına yönelik düzenlenen ’O Ses Cizre’ adlı ses yarışmasında öğrencilerin sahne performansı renkli görüntülere sahne oldu.
Terör örgütü PKK mensuplarının kazdığı hendek, kurduğu barikat ve tuzakladığı patlayıcılar yüzünden hayatın felç olduğu, binlerce insanın göç ettiği ve neredeyse tüm yapıların kullanılamaz hale geldiği Cizre’de aylarca yaşanan çatışma ve patlama seslerinin yerini öğrencilerin sesleri aldı. İlçede, Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nce ortaokul ve liselerarası “O Ses Cizre” adlı ses yarışması düzenlendi. Cizre Metin Bostancıoğlu İlk ve Ortaokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen yarışmaya, 30 yarışmacı katıldı. Yüzlerce kişi karşısında ilk defa sahnede şarkı söyleyip, canlı performans gösteren öğrenciler büyük ilgiyle gözlendi. Etkinlik renkli görüntülere de sahne oldu.
Eleme usulü ile yapılan yarışmanın sonunda jüri üyelerinden en yüksek notu alan Vali Kamil Acun Ortaokulu Öğrencisi Ferhat Cancı birinci, İsmail Ebul-İz Okulu 8 sınıf öğrencisi Halil Fışkın ikinci, Kız İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Cizre Fatih ise üçüncü 3 oldu. Birinciye dizüstü bilgisayar, ikinciye tablet bilgisayar, üçüncüye ise saat hediye edildi.
“ÖĞRENCİLERE SES EĞİTİM VERİLDİ”
Cizre Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Agit Işık, “Bölgemizde yaşanan sorunlardan çocuklarımızı kısmen de olsa uzak tutmak ve gerçek anlamda eğitimlerine yönlendirebilmek adına bir sosyal aktivite fikri oluştu bizde. Bu fikir doğrultusunda tüm okullarımıza yazı yazarak çocuklarımızın yapılacak olan ses yarışmasına katılmalarını sağlamaya çalıştık. Müzik öğretmenlerimizin danışmanlığı eşliğinde yaptığımız çalışmalarda öğrencilere ses eğitimi verildi. Bu ses eğitiminin sonucunda da canlı performanslarını halka açık bir şekilde sergilemeye çalıştılar. Bu çocuklarımızın akademik başarısını ne kadar önemsiyor isek bunun yanında kültürel aktivitelerinde olması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.
“ETKİNLİK BİZİ RAHATLATTI”
Yarışmanın birincisi Ferhat Cancı, çok mutlu olduğunu belirterek, “Cizre’de güzel seslerin olduğunu biliyordum ama kendime güveniyordum ve kazanacağıma inanıyordum. Yarışmayı kazandığım içinde mutluyum. Bu yarışmada birlikte yarıştığım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Onlarla yarışmak büyük bir keyifti. Cizre’de yaşanan olaylardan etkilenen biz çocuklara yönelik yapılan bu organizasyon herkese büyük bir mutluluk yaşattı ve yaşanan olayları unutturup rahatlattı” diye konuştu.
Yarışmanın ikincisi Halil Fışkın ile üçüncüsü Cizre Fatih de büyük mutluluk yaşadıklarını anlattı.