Sivas’ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, siyasi partiler, sendikalar ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla kutlandı. Etkinliğe katılanların büyük bir çoğunluğunu üniversite öğrencileri oluşturdu.
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına Cumhuriyet Halk Partisi, EMEP, gibi siyasi partiler ile KESK’e bağlı sendikalar ve çeşitli gençlik kuruluşları ile sivil toplum örgütleri katıldı. Kutlama öncesi Mevlana Caddesi ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Kutlamanın yapılacağı caddeye çıkan sokaklar barikatlarla kapatıldı. Caddenin üzerinde bulunan çöp konteynerleri kutlamaların güvenliği için bulunduğu yerlerden kaldırıldı.
Gruplar, Ethembey Parkı önünde toplanarak polisin oluşturduğu güvenlik noktalarında aramadan geçtikten sonra trafiğe kapatılan Mevlana Caddesi üzerinden kutlamaların yapıldığı alana kadar yürüdü. Cadde boyunca döviz ve pankartlar eşliğinde yürüyerek slogan atan gruplar, miting alanında bir araya geldi. Mevlana Meydanı’nda yaklaşık 200 kişinin katıldığı kutlama programında, çeşitli sivil toplum kuruluşları adına konuşmalar yapıldı. Konuşmaların ardından davul zurna eşliğinde halaylar çekildi. Bu sırada Ülkü Ocakları üyesi bir grup barikatlardan geçip alana girmek istedi. Polislerin uyarısının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.