23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM'nin açılışının 95. yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi Sivas’ta da kutlandı. Bazı çocuklar ise yine yaşıtları bayram yaparken çalışmak zorunda kaldı.

Sivas'ta kutlamalar Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başladı. Tören daha sonra Atatürk Kültür Merkezi’nde devam etti. Burada açılan resim sergisinin ardından Selçuk Ortaokulu tarafından hazırlanan kutlama programı ilgi gördü.

Kutlamalar çerçevesinde Selçuk Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan şiirlerin okunmasının ardından öğrenciler tarafından bağlama ve keman dinletisi sunuldu. Bedirhan Gökçe’nin ünlü ‘Sokak Çocuğu’ şiirini okuyan Elif Süeda Çoban, hem sokak çocuğu kıyafetiyle hem performansıyla alkış aldı.

Beats Boks il ikincisi Mert Demircan’ın gösterisi sonrası Öğrenciler tarafından 23 Nisan ile ilgili hazırlanan oratoryo sunuldu.

Okulun üçüz öğrencileri Feyza, Beyza ve Şeyma Köksal kardeşler de, tekvando gösterileriyle ilgi odağı oldu. Yurdun çeşitli yörelerinden oluşan halk oyunları gösterisi sonunda öğrencilerin Türk Bayrağı açması büyük alkış aldı.

Tören Vali Alim Barut ve il protokolünün çocuklarla fotoğraf çektirmesiyle son buldu. Programa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, Belediye Başkan vekili Erdal Karaca, ile il protokolü ve çok sayıda davetli katıldı.

AKRANLARI BAYRAM EDERKEN ONLAR ÇALIŞTI

Bu arada yaşıtları bayram coşkusunu yaşarken, onlar yine çalışmak zorunda kaldı. Bekir Göç, okulların tatil olmasıyla birlikte sokağa çıktı. Fırından simit alan 14 yaşındaki Göç, çarşı pazar gezerek okul harçlığını çıkartmaya çalıştı. Ortaokul öğrencisi hafta sonları simit satarak okul harçlığını çıkardığını söyledi.
Çalışmak zorunda kalanlardan biri de Kadir Yıldırım. 14 yaşındaki Yıldırım, pamuk şekeri satarak ailesine katkıda bulunduğunu bazen de simit sattığını anlattı.