Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’da gerçekleştirmek istediği darbe girişiminin ardından Sivas’ta vatandaşlar 6 gündür demokrasi nöbetini sürdürüyor.
Sivas’ta vatandaşlar 15 Temmuz’da başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından vatandaşlar 6’ıncı günde de meydanlara çıktı. Valilik binası önünde toplanan yaklaşık 5 bin kişi sloganlar atarak darbe girişimini protesto etti. Çeşitli dövizler taşıyan vatandaşlar darbe girişiminde şehit olanlar için dua ederek tekbirler getirdi. Demokrasi nöbetini sürdüren vatandaşlar geceyi çadırlarda geçirerek sabahladı.
Ailesiyle demokrasi nöbetini kurdukları çadırda sürdüren Tuğba Karapınar, "Cuma günündeki darbe girişiminden beri buradayız devletimizin her zaman yanındayız. Cumhurbaşkanımız ’buradan gidin, meydanları bırakın’ diyene kadar burada olmaya devam edeceğiz. Çadır kurduk. Kalmaya devam edeceğiz. Kaç gündür sokak ortasında yatıyorduk. Çadır kurduk sabaha kadar buradayız, nöbetteyiz" dedi.
Tuncay Seylan adlı vatandaş ise, "4 gündür buradayız. Allah’ın izniyle ülkemizi kimseye parçalatmayacağız. Arkamızda bu halk, bu güzel insan olduktan sonra hiç kimse bizi yıkamaz" diye konuştu.