Sivas’ta darbe girişiminin bertaraf edilmesinin ardından ’Milli İrade Buluşması’ gerçekleştirilerek şükür kurbanı kesilecek.
Fetullahçı Terör Örgütü’ne bağlı bir grup askerin gerçekleştirmek istediği darbe girişimin bertaraf edilmesinin ardından Sivas Valiliği öncülüğünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle Cumhuriyet Meydanı’nda ’Milli İrade Buluşması’ düzenlenecek. Türk bayraklarıyla meydana gelen yaklaşık 50 bin vatandaşa kesilecek olan şükür kurbanları ikram edilecek.
“Milli İrade Buluşması” hakkında bilgi veren Vali Davut Gül, "Türkiye’nin 3 gündür yaşadığı bir sıkıntı var. Bu sıkıntı milletimizin iradesiyle devletin kurum ve kuruluşların iradesiyle kazasız belasız atlatıldı. Bu anlamda rabbime ne kadar şükretsek azdır. Bizler vatandaşlarımızla konuştuğumuzda, sivil toplum kuruluşlarımızla konuştuğumuzda ’şükür kurbanı keselim bunu da üç gündür gece, gündüz bekleyen vatandaşlarımıza dağıtalım’ denildi. Hayırseverlerin verildiği kurbanlar var. Yarın meydanda bir buluşma olacak gelen kişilere kumanya şeklinde ikramda bulunulacak. Burada verilen kumanyanın hiç bir hükmü yok. Nihayetinde gördünüz 70 yaşındaki teyze kaldırımın üzerinde gerektiğinde bir şişe suyla üç gün geçirdi. Ne vatandaşların böyle bir beklentisi var ne biz onların hakkını ödeyebiliriz. Fakat bir şeyi paylaşmak, o birlikteliği oluşturmak için böyle bir şey yapılıyor" dedi.
Sivas’ta örnek bir etkinlik olacağını belirten Vali Gül, "Biz caddelerin giriş ve çıkışlarını belli bir aralıklarla trafiğe kapatacağız. Gelen vatandaşlarımız gelirken ikramını alıp gelecek. Onlarla birlikte verilen ikramı yiyip dağılacağız. Bu etkinliğin herhangi bir anlamda siyasi rengi yok. Etkinliğimizin ismi ’Sivas Milli İrade Buluşması’ iki gündür, üç gündür buna katkı koyan kim varsa bütün siyasi farklılıklarını bir kenara bırakarak, bütün beklentilerini bir kenara bırakarak burada kim varsa yarında onlar olmuş olacak" diye konuştu.
Vali Gül etkinlikte sadece Türk bayrağı olacağını ifade ederek herkesi milli irade buluşmasına çağırdı.