Sivil Savunma Uzmanları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, Sivil Savunma Teşkilatının 58. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Türközü başkanlığında Anıtkabir’i ziyaret etti.

Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Sivil Savunma Uzmanları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı A. Hamdi Türközü, yaptığı konuşmada tüm Sivil Savunma Teşkilatı mensuplarının Sivil Savunma Günü’nü kutlayarak, “Sivil savunma aslında düşman saldırılarında, afet öncesinde, sırasında ve sonrasında sivil halkın kendisini korumasına ve bu gibi durumlarda hayatta kalmasına yönelik tedbirler bütünüdür. Ülkemiz coğrafi yapısı ve siyasi bakımdan hassas bir konumda yer alıyor. Sınırlarımızın içinde ve sınır ötesinde siyasi ve ekonomik gelişmeler ülkemizi yakından ilgilendirmektedir. Ülkemiz sık sık deprem, su baskınları, toprak kayması, heyelan, sanayi patlaması, terör saldırıları, toplu göç gibi olaylara maruz kalmaktadır. Büyük bir deprem kuşağı üzerinde yaşayan insanlarımız, depremlere hazırlıklı olmak durumundadır. Bu nedenle afetlere hazırlıklı olunmalı, farkındalık eğitimine anaokulunda başlayıp, üniversite seviyesinde sürdürmelidir” ifadelerini kullandı.

“Sivil savunma uzmanları hak ettiği yeri bulamamıştır”

“Mevzuat gereğince sivil savunma uzmanları bu tür eğitimleri görev yaptıkları kurum ve kuruluşlarda yerine getirmektedir” diyen Türközü, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kamu personeli olan ve özel bir uzmanlık alanında görev yapan sivil savunma uzmanları, 5902 sayılı AFAD Kanunu ve 666 sayılı KHK ile yapılan düzenlemelerde hak ettiği yeri bulamamış, statü ve mali bakımdan diğer uzmanlıklara göre sürekli gerilemiştir. 58 yıldır mesleğin her türlü zorlu şartlarda, doğa şartlarında ülkemizde ve yurt dışında can kurtarmaya yönelik hizmetlerini fedakarca, gönüllülük duygusu ile ifa eden meslektaşlarımızın statülerinin hak ettikleri seviyeye getirileceğini umut ediyorum. Tüm sivil savunma camiasının Sivil Savunma Günü’nü kutluyor ve afetsiz bir yaşam diliyorum.”