Hayvan barınağı, kedi evleri, mobil hayvan kliniği gibi hayvan projelerini uygulamaya koyan Çankırı Belediyesi, dünya standartlarında modern bir barınağın projesini tamamlamak üzere olduklarını açıkladı.
Çankırı Belediyesi, yaptığı projelerle sokak hayvanlarına sahip çıkıyor. Belediye Başkanı İrfan Dinç, sadece vatandaşların değil sokak hayvanları da olmak üzere tüm canlıların yaşam standartlarını iyileştirmek için çalışıyor. Geçtiğimiz yıllarda hayvan barınağı, kedi evleri, mobil hayvan kliniği gibi birçok hizmeti uygulamaya koyan belediye, şehrin muhtelif noktalarına koyduğu mama ve suluklar ile sokak hayvanlarını susuz bırakmıyor, açlıktan koruyor.
Çankırı Belediyesi olarak hayvan hakları ve onları koruma ile ilgili üzerlerine düşen görevleri hakkı ile yerine getirdiklerine inandığını ifade eden Başkan Dinç, "İlk mobil hayvan kliniğini Çankırı Belediyesi hizmete sunmuştur. Çankırı’da herhangi bir hayvanımızda en ufak bir sıkıntı olduğunda ambulansımız anında yetişmekte, gerekli müdahaleyi ve tedavileri yapmaktadır. Hem mobil kliniğimiz hem de Köpek Bakım Merkezimizde sabit kliniğimiz var. Çankırı Belediyemizdeki iki veterinerimizin birisi mezbahada, diğeri ise tamamen hayvanlarımızın bakımı ve rahatsızlıkları ile ilgili görevlidir. Şehir merkezindeki hayvanlarımızı sağlık kontrolünden geçirerek küpe ve aşılama işlemlerini tamamladık. Kısırlaştırma çalışmalarımız da devam ediyor. Hayvan barınağımızı yeterli bulmuyoruz. Dünya standartlarında modern bir hayvan barınağı projemizi de tamamlamak üzereyiz. Masum hayvanlarımızın çok daha ilgiye ihtiyaç duyduklarını düşünüyoruz. Arkadaşlarımız da bu anlayış ile hizmetlerini yerine getirmekteler. Hayvanları koruma gününde tüm insanlarımızı bu hususta daha duyarlı ve bilinçli olmaya ve hayvanlarımızı koruma noktasında daha hassas olmaya davet ediyorum" ifadelerine yer verdi.