Türkiye Satranç Federasyonu'nun başlatmış olduğu ve tüm Türkiye'de yaygınlaşan 'Sokakta Satranç Var’ projesine Kırıkkale halkı yoğun ilgi gösterdi. Proje, şehirde ilk olarak Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti. Cumhuriyet Meydanı’nda açılan satranç takımlarında öğrenciler ve veliler gün boyu satranç oynadı.

Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Adnan Vural yaptığı açıklamada "Türkiye Satranç Federasyonu tarafından ülke genelinde başlatılan ‘Sokakta Satranç Var' projesi Kırıkkale’de de ilgi görüyor. Türkiye Satranç Federasyonumuzun Türkiye genelinde başlatmış olduğu ‘Sokakta Satranç Var Projesi’ kapsamında dünde Kırıkkale’de gerçekleştirdik." dedi.

Bu proje ile satranç sporunun ilde yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini belirten Vural, şunları kaydetti: “Elde ettiğimiz görseller ve çalışmalar sonucunda gerekli kurum ve kuruluşlarla yapacağımız iletişim ile Kırıkkalemize satranç sporuna olan ilginin artması hedeflenmektedir. Bu doğrultuda bu tür projeyi gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bu doğrultuda elimizden gelen gayreti sergilediğimiz gibi tüm Kırıkkale’deki sporcularımızın, ailelerimizin, öğretmenlerimizin, antrenörlerimizin de bu projeye katkı sağladığını biliyoruz. Bu etkinlikte emeği geçen Satranç İl Temsilcimiz Bülent Köksal’a ve ulusal hakemimiz Mahmut Meriç’e katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.”